Er zijn activiteiten voor jong en oud.
Er zijn activiteiten voor jong en oud. Foto:

Feestelijke seizoensopening ‘t Plein

BARENDRECHT - Op zaterdag 10 september van 13 tot 17 uur is de seizoensopening van ’t Plein. Bezoekers en buurtbewoners maken deze dag op een feestelijke manier kennis met het Middeldijkerplein, locatie ’t Plein, de herinrichting van de nieuwe buitenruimte op het plein én wat ze dit seizoen allemaal kunnen beleven op deze plek.

De seizoensopening is een samenwerking tussen de Bibliotheek AanZet, De Veiligheidspost, Wijkteams Carnisselande/Vrijenburg, Wijkgericht werken, de gemeente en het team achter de herinrichting van de nieuwe buitenruimte.

Programma
Tijdens de seizoensopening kunnen jong en oud genieten van een vol en leuk programma.
Kinderen kunnen op deze dag hun brandweerdiploma halen. Maar ze kunnen ook creatief aan de slag: een insectenhotel maken met het Repaircafé Barendrecht, zich laten schminken door KunstExpress, losgaan op een springkussen en genieten van de Muziekspeeltuin. Voor de allerkleinsten is er in de bieb ook een muziekspektakel en voorleesmomenten.
Voor volwassenen is er onder meer een rondleiding over het Middeldijkerplein met de ontwerper van de nieuwe buitenruimte Robin Besems, een inloopworkshop over Ebru kunst door KunstCreatief en kleding en kunst shoppen bij KunstExpress en Humanitas.
Bezoekers kunnen genieten van de heerlijke snacks en verkoelende drankjes bij de kraampjes van Kippie, Jaya's en de Wensboom.
Iedereen is welkom op 't Plein aan het Middeldijkerplein. De toegang is gratis.