Lunch in de schaduw op Neeltje Jans.
Lunch in de schaduw op Neeltje Jans. Foto:

Dagje uit voor Oekraïners die in Barendrecht verblijven

BARENDRECHT – Oekraïners die in Barendrecht verblijven brachten op donderdag 11 augustus een bezoek aan Neeltje Jans. Het uitje was georganiseerd door de Stichting Steun opvang vluchtelingen, asielzoekers en statushouder te Barendrecht,

“Aan de reacties van de mensen, gedurende en aan het eind van de dag, merkten we dat ze het een mooie en fijne dag vonden”, vertelt Ans van der Wel.
“De kinderen hebben grotendeels in de waterspeeltuin doorgebracht, wat gezien het weer heerlijk was. We hebben gezamenlijk gegeten waarbij de vlag van Oekraïne aangaf waar ze zich konden verzamelen. De lunch is verzorgd door de familie Buter.”
De organisatie kreeg hulp van Olga Tekarova, van de gemeente, die de mensen op het spreekuur in de Bethelkerk gevraagd heeft of ze mee wilden. Gedurende de dag zelf hielp Maria Shaposcnikova, die checkte of iedereen telkens aanwezig was. Zij heeft ook vertaald waar dat nodig was.
“De bootexcursie aan het eind van de dag was een succes. De Chauffeur Rob van Dongen, van de busonderneming Ringelberg, kreeg nog een applaus omdat hij ons weer veilig bij de Bethelkerk had terugbracht”, aldus Ans van der Wel.

De stichting kon de dag organiseren met de opbrengst van het eerder dit jaar gehouden benefietconcert met Oekraïense, Poolse en Russische musici in Carnissse Haven en een gift vanuit de diaconie.