Oud-leerling biedt gratis Summerschool

BARENDRECHT - Lisette Somaroe haalde in 2020 haar vwo-diploma op Portus Groene Hart. Zij heeft goede herinneringen aan haar middelbareschooltijd en heeft zelf altijd alle hulp van school en thuis kunnen krijgen, die ze nodig had. Daarom raken de berichten over kansenongelijkheid Lisette des te meer.

Ze nam tijdens deze zomervakantie contact op met haar 'oude school' en gaf aan heel graag wat te willen betekenen voor de huidige leerlingen van de school. "Portus Groene Hart ondersteunt dit initiatief uiteraard van harte”, zegt een medewerker van de school.
Via de website en sociale media van de school zijn de leerlingen en ouders op de hoogte gebracht. Lisette biedt de mavoleerlingen alle vakken aan, wat eveneens geldt voor de onderbouw van havo en vwo.
Aangezien Lisette zelf examen heeft gedaan in een EM- en CM-profiel, kan ze helaas niet bij de NGT-vakken helpen. Wel hoopt ze dat andere (oud-)leerlingen zich bij haar initiatief willen aansluiten en zo ook wiskunde B en D, natuurkunde, scheikunde en biologie in de bovenbouw havo/vwo kunnen worden toegevoegd. Bovendien kan Lisette leerlingen altijd helpen bij planningsvraagstukken en studievaardigheden.
Lisette vertelt verder: 'Ik vind het belangrijk dat elke leerling gelijke kansen krijgt in het onderwijs en daarom ben ik dus dit initiatief gestart. Particuliere hulp is niet kosteloos en het is goed te beseffen dat niet elke ouder zich deze kosten kan permitteren. Hierdoor ontstaat er onbewust een kansenongelijkheid in het onderwijs als leerlingen naast de reguliere lessen en extra aanbod van de school nog meer ondersteuning behoeven. Ik ben een tijdje als online-docent ingevallen op een school in Amsterdam voor 6 vwo. Met de Summerschool hoop ik leerlingen een eerlijke en vliegende start van het nieuwe schooljaar te bieden.”
Lisette geeft al ruim vier jaar bijles. "Ik ondersteun basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en eindexamenleerlingen. Ook help ik mbo-studenten en begeleid ik volwassenen die Nederlandse taallessen behoeven. De grootste groep leerlingen die ik ondersteun, zijn de leerlingen van het voortgezet onderwijs. Ik focus me voornamelijk op wiskunde (a), economie en Nederlands.”
Lisette kijkt al uit naar alle aanmeldingen via
ralysha07@live.nl .