Een kraam in de Dorpsstraat.
Een kraam in de Dorpsstraat. Foto:

Voortuinverkoop voor doorzetters

HEERJANSDAM – Veel kramen en veel regen. Dat kenmerkte de voortuin- en garageverkoop die zaterdag 24 september in Heerjansdam gehouden is.
De markt was een initiatief van de Heerjansdames. Zestig adressen hadden zich aangemeld. Ze stonden aangegeven op een plattegrond die op internet te vinden was. Bovendien lag de plattegrond bij de Spar en was deze op verschillende plaatsen in het dorp opgehangen. Kortom, er was niets aan het toeval overgelaten. Op het weer na dan, natuurlijk. Helaas zat dat niet mee.
Er waren zeker bezoekers, maar de standvastige kraamhouders hadden meer belangstelling verdiend. Een enkeling had boeken en andere spullen die niet tegen vocht kunnen, binnengehaald. De Snuffelhoeve aan de Dorpsstraat hield een verkoop in de garage. "Ze stonden hier om half negen al voor de deur, op zoek naar cd’s en platen”, vertelt de eigenaar.
Een andere kraam heeft een bijzonders aanbieding. Een kan uit 1958 blijkt ingepakt te zijn in een krant uit dat zelfde jaar. Ze is er veel te ontdekken voor de mensen die met een regenjas aan de kramen langs gaan.
“Het was jammer dat het regende en waarschijnlijk daarom minder mensen op de been waren”, erkennen de Heerjansdames. “Toch kijken alle deelnemers terug op een gezellige verkoopdag die vraagt om een herhaling. Wie weet volgend jaar weer ene editie en dan met een zonnetje.”  


Lampionoptocht en vuurwerk ter afsluiting 85 jaar

HEERJANSDAM - Oranjevereniging Heerjansdam sluit de viering van het 85-jarig bestaan op zaterdag 8 oktober af met een lampionoptocht en vuurwerk.
De deelnemers lopen achter feestorkest De Vrolijke Noot aan. De lampionoptocht vertrekt vanaf het Dorpsplein om 19.30 uur naar speelpolder Heerjanneke. Het vuurwerk begint om 20 uur en wordt afgestoken vanuit polder Het Buitenland.
Aan de optocht is een fotowedstrijd verbonden. Wie een foto instuurt van het eigen gezin, (klein) kind(eren), vriend(in) of een selfie, maakt kans op één van de drie prijzen. De foto's moeten betrekking hebben op de lampionoptocht. Mail de foto's naar info@ovheerjansdam.nl.

Wie een een foto instuurt geeft de Oranjevereniging toestemming om deze op haar website te plaatsen.
www.ovheerjansdam.nl