INGEZONDEN

Ervaringen van hondenbezitters

"Barendrecht is een van de weinige gemeentes in onze regio waar nog hondenbelasting wordt geheven.
Elk jaar ontvangt de gemeente zo’n drie ton aan hondenbelasting. Dat is een hoop geld en dit wordt ook voor het grootste deel aan het hondenbeleid uitgegeven. Toch ontvangen wij nog regelmatig vragen en klachten van hondenbezitters over het hondenbeleid. Het gaat dan bijvoorbeeld over het ontbreken van hondenpoepbakjes, onderhoud van uitlaatplaatsen en de wens voor meer losloopgebieden.
Aanstaande dinsdagavond 4 oktober om 20 uur spreekt de commissie Ruimte van de gemeenteraad daarom over het hondenbeleid in onze gemeente. U kunt dit digitaal volgen via de website van de gemeente, maar u kunt ons ook in het gemeentehuis, die avond zelf vertellen over uw ervaringen als hondenbezitter. U kunt zich hier voor aanmelden door te mailen naar griffie@barendrecht.nl. Een eventuele schriftelijke reactie is ook van harte welkom op het mailadres roelandbol@echtvoorbarendrecht.nl"

Roeland Bol,
gemeenteraadslid EVB,
Barendrecht


Voorleeslunch Nationale Ouderendag

BARENDRECHT - In het kader van Nationale Ouderendag wordt er op vrijdag 7 oktober op verschillende plaatsen in Barendrecht een gratis voorleeslunch gehouden. Deze lunch wordt aangeboden door KijkopWelzijn en KBO-PCOB, met sponsoring van restaurant De Wensboom en Jumbo Barendrecht.
Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en vormt een goede aanleiding om met elkaar in gesprek te gaan. Wie wil meegenieten, kan zich vooraf aanmelden bij KijkopWelzijn, via mail balie@kijkopwelzijn.nl of telefonisch op 0180 691 800. Daar kan men ook terecht voor meer informatie.
Er is keuze uit verschillende locaties waar men kan luisteren en lunchen:

In De Ontmoeting bij de Dorpskerk, Dorpsstraat 146. Voorlezer: Janny Brummelink.

Voorleeslunch van de Bewonerscommissie Weipoort/Repelwei/Leerlooierij in BLOK 0180, Haarspitwei 9. Voorlezer: wijkbrandweervrouw Amanda van Kuijk
Het Tuinhuis, Kruidentuin 6a. Voorlezer: Yvette Dill.

De Huiskamer van KijkopWelzijn, Onderlangs 11. Voorlezer: Hannie Souverein.

Carnisse Haven, Noordersingel 30. Voorlezer: Nel Vis

Bibliotheek Het Kruispunt, Middenbaan 111. Voorlezer nog niet bekend.

Voorleeslunch van KBO in de zaal van de St. Augustinusparochie. Voorlezer: nog niet bekend