Staand vanaf links: Jeroen van Weijen, Bas Hokke en Viktor Steijger.
Staand vanaf links: Jeroen van Weijen, Bas Hokke en Viktor Steijger. Foto:

Bas wint ‘eigen’ cup voor 35-plussers

BARENDRECHT - Voor het eerst werd op woensdag 14 september de Bas Hokke Supercup gespeeld. Team Optimaal Talent wist deze nieuwe Supercup in de BVV Renes 35-plus competitie in de wacht te slepen.
Dat gebeurde na een doelpuntrijke finale en een opvallende penaltyserie na een 5-5 stand na verlenging. De beslissende penalty werd genomen door ‘de levende 35-plus legende' Bas Hokke. De wellicht beste amateurvoetballer bij de BVV aller tijden.
Deze Supercup had een extra bijzonder tintje aangezien Bas Hokke zelf de naamgever is van deze in dit seizoen in het leven geroepen 'Barendrechtse Johan Cruijff Schaal'. En hij ook nog eens als gastspeler op deze avond definitief afscheid nam na 60 jaar voetbal en zelf de hoofdprijs uitreikte.
Bas Hokke begon op 10-jarige leeftijd met voetbal in clubverband bij Feyenoord, waar hij tot zijn 19e verbleef in de jeugdopleiding. Na 4 jaar D.R.L speelde hij vanaf 1974 tot 1988 bij Barendrecht en werd later nog als 38-jarige teruggehaald. Hij speelde circa 500 wedstrijden in de hoofdmacht en werd twee keer kampioen. Hij werd geselecteerd voor de Oranje-amateurs, maar kreeg geen toestemming van zijn werkgever voor een toernooi in Italië. Werd later weer geselecteerd, maar heeft toen niet gespeeld. Hij werd ook gevraagd om in Saoedi-Arabië te spelen, maar zag daarvan af vanwege de geboorte van zijn dochter Kim.
Bas werd op 70-jarige leeftijd geselecteerd als gastspeler door Optimaal Talent. Om voor het laatst op het veld te staan en de naar hem vernoemde cup live uit te reiken aan de winnaar. En dat notabene zelf als matchwinner.