Benoeming burgemeester

BARENDRECHT – De gemeenteraad heeft dinsdag de zoektocht naar een nieuwe burgemeester gestart. De raad ging unaniem akkoord met vrijmaken van 50.000 euro voor dit doel.
Er wordt nu een profielschets gemaakt, waarin staat welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet hebben. Deze profielschets wordt op 8 december overhandigd aan de Commissaris van de Koning. Bij hem kunnen sollicitanten zich melden. De nieuwe burgemeester zou aan het begin van de zomer aan het werk kunnen gaan.

Verlichting gerepareerd

BARENDRECHT – De straatverlichting aan de Gebroken Meeldijk is gerepareerd.
Op 6 september sprak bewoonster Bergwerff in bij de raadscommissie Ruimte. Ze vertelde dat de straatverlichting al geruime tijd kapot was. Klagen bij de gemeente en Stedin leidde tot niets. Wethouder Dirk Vermaat beloofde de zaak uit te zoeken. In een brief aan de gemeenteraad meldt hij dat de straatverlichting weer brandt. Er was een schakelklok defect. Deze is door Stedin vervangen.

Grote
Clubactie

BARENDRECHT - Tien verenigingen uit Barendrecht verkopen dit jaar loten voor de Grote Clubactie. Het zijn Gymnastiekvereniging Barendrecht, Korfbalvereniging Vitesse, B.V.V. Barendrecht, Tennisvereniging Barendrecht, C.A.V. Energie, Barendrechtse Sportvereniging Savosa, Zwem- en Poloclub Barendrecht, C.B.V. Binnenland, Brandaen, Dance Barendrecht.
In Heerjansdam doen VV Heerjansdam en Scouting Ooievaarsgroep mee.