Jeugd Play-in op 15 oktober in Barendrecht

BARENDRECHT - Op zaterdag 15 oktober wordt in Barendrecht een Muziek Jeugd Play-in georganiseerd voor de jeugd tussen 8 en 18 jaar. Jongeren die een muziekinstrument bespelen zoals een trompet, bugel, dwarsfluit, klarinet, hoorn, saxofoon of slagwerk kunnen zich aanmelden voor deze muzikale dag.

Ivo Kouwenhoven, eigenaar van Himalaya Music, is gespecialiseerd in het componeren van muziek voor jeugdorkesten. Samen met Alice Roderkerk van Harmonievereniging Barendrecht organiseert hij deze dag.
Ivo Kouwenhoven legt uit: “De bedoeling van een Play-in is, om met allemaal leeftijdsgenoten uit verschillende plaatsen een hele dag muziek te maken. Bij binnenkomst krijgt elke deelnemer zijn/haar mapje met muziek uitgereikt. Vervolgens mogen ze een plek uitzoeken in de orkestopstelling. Een dirigent, die speciaal opgeleid is om jeugdorkesten te leiden, gaat alle stukken met de jeugd instuderen.”
Alice vertelt verder: “Tussendoor zijn er pauzes waardoor er een leuke onderlinge band gaat ontstaan. Ook is er een uitgebreide lunch die speciaal op de jeugd is afgestemd. Aan het einde van de Play-in komt er een slotpresentatie voor ouders, opa’s en oma’s, broers en zussen en andere belangstellenden. De jeugd mag dan laten horen aan het publiek wat zij die dag met elkaar hebben ingestudeerd”.
Deze dag is speciaal georganiseerd om de jeugd te laten schitteren en muzikaal verder op weg te helpen. Het doel is dat de jeugd een onvergetelijke dag krijgt en dat dit een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

Aanmelden: https://hmjpi.nl 


Concert bij Podium Vis

BARENDRECHT - Vanavond, donderdag 29 september, tussen 19 en 21 uur, is er op Exxact Barendrecht een uitzending van Podium Vis Extra. Vanuit De Baerne presenteert Jos Vis het jaarlijks docentenconcert bij CultuurLocaal. Hiermee bedanken de docenten de gemeenschap voor de gelegenheid om hun werk te kunnen doen. Tussen de optredens heeft Jos korte gesprekken met de docenten.