Samen aan de slag tijdens het kampweekend.
Samen aan de slag tijdens het kampweekend. Foto:

Scoutinggroep viert 75+2 jarig bestaan

BARENDRECHT - Scoutinggroep Jhr. Beelaerts van Blokland vierde van vrijdag 23 tot en met zondag 25 september haar 75 plus 2-jarig bestaan, een door corona uitgesteld jubileum.
Elke zomervakantie houden de diverse leeftijdsgroepen uiteraard hun eigen kampweek, maar de lustrum weekenden zijn altijd met de hele scoutinggroep gezamenlijk. De leiding en andere vrijwilligers zijn de afgelopen maanden bezig geweest om een gezellig en uitdagend kampweekend te organiseren op het terrein van Scoutcentrum Rotterdam in Capelle aan den IJssel. De Bevers, Puppy's en Welpen sliepen in slaapzalen terwijl de oudere kinderen elders op het terrein de nacht doorbrachten in tenten. Het programma bestond uit speurtochten en groepsspellen.
Het jubileumkamp begon op vrijdagavond met de thematische opening waarvoor een script was geschreven. Het thema verhaal ging over Lord Baden-Powell (de oprichter van de padvinderij dat tegenwoordig scouting heet).
Op zaterdagavond was de grote jubileum-barbecue waarvoor tientallen oud-leden en -vrijwilligers uitgenodigd waren. Zondagmiddag ging iedereen moe maar voldaan en ook wel een beetje modderig naar huis.
www.scouting-bvb.nl