Vitesse speelde in Eindhoven tegen Rust Roest.
Vitesse speelde in Eindhoven tegen Rust Roest. Foto:

Eerste ‘verdubbelaar’ voor Vitesse

BARENDRECHT - Vitesse reisde zaterdag naar Eindhoven. Hier wachtte de selectie van Rust Roest.
Vooraf werd er genoeg gesproken over de instelling en aandachtspunten, en Vitesse leek klaar om 4 punten mee te nemen. Slechts één doelpuntje voor in de rust van het tweede toonde dat het nog niet zo liep als gepland. Aan de ene kant was er weinig verdedigende grip en aan de andere kant lieten de goals lang op zich wachten. Vitesse herpakte zich in fases en wist na enkele omzettingen diverse keren een gaatje van 2 tot 3 goals te maken. Goed was het echter nog zeker niet en na een spannende slotfase wist het tweede een 15-16 voorsprong te behouden en zo de 2 punten binnen te slepen. De ploeg van Mandy Wigant mag zich koploper noemen in de reserve eerste klasse.
De boodschap leek binnengekomen bij het eerste, want met enorm veel pressie en goede aanvallen wist het team op een 0-5 voorsprong te komen en een vroege time-out van Rust Roest af te dwingen. Stap voor stap maakten de Eindhovenaren de achterstand goed en kwamen zelfs op een 11-8 voorsprong. Reden voor Nathan van Helden en Niels Molendijk om dit keer de ploeg op scherp te zetten en ook van spel te veranderen. Langzamerhand, door het vertragende spel van Rust Roest, wist Vitesse knap terug te komen tot 11-11.
Na het stuivertje wisselen, telkens in het voordeel van Rust Roest, wist de ploeg op 14-14 te komen. Voor de tweede en laatste keer in het duel wist Vitesse op voorsprong te komen. Rust Roest wist nog een paar schoten te lossen, waardoor het nog even spannend bleef, maar 14-15 was voldoende voor 2 punten.