YogaFit: rust en beweging voor senioren

BARENDRECHT - Op donderdag 16 oktober start de buurtsportcoach van KijkopWelzijn met  stoelyoga voor senioren (65+), in samenwerking met Geert de Bruin.

Tijdens deze YogaFit lessen helpt Geert de deelnemers naar meer rust, flexibiliteit en ontspanning aan de hand van yoga-oefeningen op een stoel. Het doel is om beter naar het lichaam te leren luisteren en grenzen te leren kennen.
Buurtsportcoach Nine Roman licht toe: “Met ruim 50 jaar aan ervaring besloot Geert de Bruin dat zij haar passie voor yoga wilde inzetten om ouderen te helpen meer balans te vinden, zowel mentaal als fysiek. Afgelopen zomer startten we met de eerste reeks YogaFit. De deelnemers van deze reeks waren erg positief en gaven aan dat zij de lessen als heel prettig hebben ervaren, met aandacht voor alle spieren.”
“Daarnaast wordt er in elke les met veel aandacht stilgestaan bij beweging en ademhaling. Het doel is niet om aan het eind van de lessen een voet in de nek te kunnen leggen, maar te ontdekken waar de grenzen liggen en bezig te zijn met het nu. Geert helpt met haar rustige stoeloefeningen te leren bewegen binnen de grenzen van het lichaam en te accepteren wat onveranderbaar is. Je hoeft er niet lenig voor te zijn of lang voor stil te zitten; het is voor iedereen die zoekt naar een rustiger en stabieler leven.”
YogaFit wordt in een reeks van tien lessen aangeboden aan een groep van maximaal tien deelnemers. De lessen vinden elke week op donderdag plaats van 9.30 tot 10.30 uur in BLOK0180 aan de Haarspitwei 9. Voor de lessen wordt een bijdrage van 50 euro gevraagd. Ieder die zich wil aanmelden of meer informatie over de YogaFit-lessen wil, kan een mail sturen naar Nine via buurtsportcoach@kijkopwelzijn.nl of bellen naar 06 13737482.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief. Elke donderdagochtend De Schakel en de best gelezen verhalen van de website in je postbus: www.
deschakelbarendrecht.nl/nieuwsbrief/aanmelden