Dansen

BARENDRECHT - In oktober start La Popoldancantoj een nieuwe cursus. Op woensdag 12 en 19 oktober worden er open avonden gehouden. Wie kennis wil maken met internationaal dansen, kan vrijblijvend binnenlopen. Iedereen die wil bewegen op muziek is welkom op woensdag vanaf 5 oktober van 19.30 tot 21.15 uur in de gymzaal aan de Kruidentuin 6. Meer informatie geeft Nel Vis: 0180-616645 of
nel.vis@planet.nl .

AutoMaatje

BARENDRECHT - AutoMaatje is mèèr dan vervoer van A naar B. Dat vertellen Marlies Burger (coördinator) en Jan Kersseboom (chauffeur) op woensdag 5 oktober vanaf 13.30 uur bij de ouderenbond KBO. De bijeenkomst wordt gehouden in  de St. Augustinusparochie, Marijkesingel 24. De entreeprijs is 3 euro.

Samen eten

BARENDRECHT - Een gezamenlijke maaltijd voor ouderen in Het Tuinhuis aan de Kruidentuin: dat is Tafeltje Tuinhuis. Iedere donderdag eten de ouderen samen van 12 tot 13.30 uur. Aanmelden tot 17 uur op de maandag vooraf (in verband met de voorbereidingen). Het menu voor de komende tijd: op 6 oktober Spaghetti Bolognese en op 13 oktober bloemkoolschotel.
De kosten voor de warme maaltijd zijn 7,50 euro per persoon (betaling ter plekke). Voor aanmelding en informatie: ouderenwerk@kijkopwelzijn.nl of 0180 691 800.

Film over levens-
beëindiging

BARENDRECHT - Op woensdag 5 oktober toont de oecumenische werkgroep Vorming & Toerusting in zaal De Ontmoeting van de Dorpskerk de documentairefilm ‘Punt uit! Schluss aus! Full stop!'. De film uit 2020 begint om 14 uur en duurt 80 minuten; met een pauze. De film wordt kort ingeleid door drs. Maarten van Boekel, die samen met ds. Cees Romkes de nabespreking voor zijn rekening neemt. De film laat de worsteling zien die vooraf gaat aan het besluit om tot actieve levensbeëindiging over te gaan.