Voor de opening was veel belangstelling. Wethouder Margo Stolk, een aantal leden van de gemeenteraad (linksonder) en tekenaar Hans Brouwer (rechtsboven) waren aanwezig. En natuurlijk heer Biggo. Maar hij moest al snel weer terug naar het jaar 1199.
Voor de opening was veel belangstelling. Wethouder Margo Stolk, een aantal leden van de gemeenteraad (linksonder) en tekenaar Hans Brouwer (rechtsboven) waren aanwezig. En natuurlijk heer Biggo. Maar hij moest al snel weer terug naar het jaar 1199. Foto:

Verleden van Barendrecht ligt in de vitrine

(Vervolg van de voorpagina.)
De opgravingen begonnen dertig jaar geleden in het park Buitenoord, waar ooit boerderij de Slickmus had gestaan. Later werden bij de Koedood voorwerpen uit de Romeinse tijd gevonden.
"Op een dag liep Ton Blinde langs de oude waterloop nabij de Carnisseweg en zag dat het water daar laag stond en in de half drooggevallen watergang vond hij een hak (landbouwwerktuig) uit de Romeinse tijd en na verder zoeken vond hij nog meer oude bodemvondsten”, vertelde Jannie Schaap.
Bij het bouwrijp maken van Carnisselande zagen leden van de vereniging daar bewoningssporen uit de ijzer en bronstijd. Toen er ook gave ‘Jacoba-kannen' werden gevonden, werd wethouder Cees Silvis ingelicht. Daarop startte BOOR (Bureau Oudheidkundig Onderzoek van gemeentewerken Rotterdam) een archeologisch onderzoek in Carnisselande. Met resultaat, zo is te zien op de tentoonstelling.
Op de tentoonstelling zijn ook tekeningen te zien, gemaakt door Hans Brouwer. Hij brengt in beeld hoe dit gebied er in voorbije eeuwen uit heeft gezien.
De tentoonstelling is nog te zien op de zaterdagen 8 en 15 oktober van 10.30 tot 16 uur. Daarnaast is de tentoonstelling open op afspraak (info@historischbarendrecht.nl of 06-53295436). De toegang is gratis. D'Ouwe School is te vinden aan de Dorpsstraat 150.