Bingo in Waterpoort

BARENDRECHT – In Waterpoort aan het Middeldijkerplein wordt op vrijdag 14 oktober weer bingo gespeeld. Aanvang 13.30 uur. De kosten bedragen 3 euro per plankje, voor zes rondes. Vooraf aanmelden is niet nodig. Er wordt gespeeld op de tweede en vierde vrijdag van de maand.

Windenergie Participatie 

BARENDRECHT - De gemeente Barendrecht heeft een ‘Windenergie Participatie App' gemaakt. Deze is binnenkort te downloaden.
"Meedenken en praten rondom windenergie kan nu 24 uur per dag, 7 dagen in de week”, zegt wethouder Lennart van der Linden. "Windenergie is een belangrijk thema wat veel inwoners raakt en wij als gemeente willen zoveel mogelijk belanghebbenden hierbij betrekken, via diverse kanalen. Inwoners gaven aan niet altijd op de hoogte te zijn van wat er speelt. Middels het inzetten van deze app denken wij niet dat wij dit helemaal kunnen oplossen, maar hopelijk wel grotendeels.”
De gratis applicatie is straks te downloaden in Apple Store en binnen een week in de Google Play Store. Gebruikers kunnen een account aanmaken maar dat hoeft niet.

Speelgoedbank en Kids Repair Café

BARENDRECHT - In de bibliotheek in Carnisselande wordt woensdag 12 oktober een speelgoedbank geopend. Om 14.30 uur wordt de Speelgoedbank geopend door kinderburgemeester Demi Kroonen. Het is een grote kast vol met spullen die kinderen een week mee mogen nemen. Van 14.45 tot 16.45 uur mogen kinderen aanschuiven bij het Kids Repair Café om speelgoed te repareren.
Beide activiteiten maken deel uit van de Kinderboekenweek.