De medewerkers van het bedrijf bij het nieuwe insectenhotel.
De medewerkers van het bedrijf bij het nieuwe insectenhotel. Foto:

Medewerkers Van Huizen groenvoorziening helpen Hospice de Reiziger

BARENDRECHT - Twintig medewerkers van J. van Huizen groenvoorzieningen BV hebben vrijdag 30 september vrijwilligerswerk gedaan op het terrein van Hospice de Reiziger aan de Voordijk. De hospice en het bedrijf zijn overburen.
De medewerkers hebben deze morgen het buitenterrein van de voormalige woonboerderij aangepakt. De tuin wordt al onderhouden door een team van vrijwilligers. Maar met 20 vakmannen is in één ochtend veel werk verzet: ramen zemen, boeiboorden schoonmaken, snoeiwerk, knippen van hagen, herstellen van straatwerk, schoonspuiten van vlonders, schoffelen en snipperpaden aanvullen. Er werd ook een dode boom verwijderd. Daarbij werd professioneel materieel gebruikt, zoals motorzagen, heggescharen, hogedruk reiniger en een houtversnipperaar.
"In het kader van ‘Beter een goede overbuur dan een verre vriend', is het idee geboren om eens een bijdrage te leveren aan het Hospice. Doorgaans kennen we de overburen alleen van de ambulances of rouwauto's”, vertelt werkvoorbereider Ard-Jan van Huizen. "Dit was de eerste maal dat we op deze manier invulling hebben gegeven aan een deel van ons bedrijfsuitje. Maar dit is door de medewerkers dusdanig goed bevallen dat dit zeker niet de laatste keer zal zijn dat we een Maatschappelijke activiteit verwerken in ons programma.”
Als blijk van waardering heeft het bedrijf een insectenhotel aangeboden en geplaatst.