De avond werd gehouden in de hal van het gemeentehuis.
De avond werd gehouden in de hal van het gemeentehuis. Foto:

Avond over organiseren

BARENDRECHT – Tientallen organisatoren van grote en kleine evenementen in Barendrecht kwamen donderdagavond 29 september naar het gemeentehuis. Op initiatief van wethouder Margo Stolk werd daar een avond gehouden over het organiseren van evenementen.
De gemeente wil graag met evenement organisatoren in gesprek over evenementenorganisatie, het toekomstig evenementenbeleid en inventariseren welke wensen en behoeftes er bij organisatoren leven. Hierbij zijn ook medewerkers van de Veiligheidsregio en de afdeling Vergunningverlening aanwezig.
De wethouder vertelde dat er dit jaar bij de gemeente al 1200 aanvragen zijn binnengekomen voor een vergunning. Dat varieert van het vervoer van gevaarlijke stoffen tot het organiseren van een evenement. Tot nu toe kwamen er 150 aanvragen binnen voor evenementen. Ze worden door medewerkers van de gemeente beoordeeld. "We zijn er niet om te pesten, maar de veiligheid staat voorop”, aldus de wethouder. De gemeente wordt geadviseerd door de Veiligheidsregio. Maar het is uiteindelijk de gemeente die de vergunning verleent.
Voor verschillende organisaties is het beschikbaar hebben van verkeersregelaars een probleem. Er waren ook vragen over dranghekken. De wethouder neemt dit mee bij het ontwikkelen van een evenementenbeleid. Wie vragen heeft over de organisatie van een evenement kan contact opnemen met evenementenloket@barendrecht.nl