Volley van Marouane Bakour. (foto: Cees Bakker)
Volley van Marouane Bakour. (foto: Cees Bakker) Foto:

Barendrecht speelt gelijk tegen ACV

BARENDRECHT – BVV Barendrecht steekt nog niet goed in zijn vel in de Derde Divisie. De rood/witten kwamen zaterdag in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen ACV. Door de remise zakt Barendrecht voorlopig terug naar de middenmoot van de ranglijst.

Barendrecht begon goed aan de thuisbeurt tegen ACV. Na een aantal speldenprikjes was de eerste serieuze kans direct raak voor de Bongerdbewoners. Aness Serghini – de recent aangetrokken nieuwkomer die voor het eerst in de basis stond – zette goed door en bediende Bradley El Idrissi, die vlak voor het doel binnen prikte: 1-0.
Toch gaf Barendrecht de voorsprong halverwege de eerste helft weer uit handen. Na onbesuisd inkomen van aanvoerder Max van Dijk mocht ACV op de rand van het strafschopgebied een vrije trap nemen, die door Jankovic fraai in de hoek werd gekruld; 1-1.
Bij een uitbraak in de slotminuut van de eerste helft ging een ACV-aanvaller over de knie bij Gilmaro van der Werp: strafschop. Die werd door Gijs Jasper onberispelijk binnen geschoten, waardoor de Assenaren met een 2-1 voorsprong aan de thee gingen.

Twintig minuten voor tijd kwamen de rood/witten min of meer uit het niets op 2-2: Romano van der Stoep was scherp voor het doel en schoot in twee pogingen de gelijkmaker binnen. Ineens was er weer geloof bij Barendrecht, dat opportunistischer ging voetballen en in het laatste kwartier nog zomaar de winnende treffer had kunnen scoren. Marouane Bakour kreeg daarvoor de beste kans, maar hij volleerde bij de tweede paal de bal op het lichaam van ACV-doelman Nijland.  Het bleef dus 2-2. Door de remise zakt Barendrecht voorlopig terug naar de middenmoot van de ranglijst.

Vitesse verslikt zich

BARENDRECHT - KV Vitesse heeft verzuimd om de koppositie te pakken in de eerste klasse. De ploeg verslikte zich in het taaie Tjoba, dat daardoor verrassend meedoet in de felle jacht om promotie: 10 -11.
Een forse wind uit het oosten hielp Tjoba aan twee punten. Kansen creëerde de thuisploeg genoeg, maar het afrondingspercentage lag simpelweg te laag. In de slotfase knokte Tjoba zich langs Vitesse, dat in grote fases de wedstrijd domineerde en lange tijd een voorsprong in handen af. ,,Tijdens trainingen vliegen alle ballen erin”, merkte Van Helden op. ,,Het is zo zonde dat we dat vandaag niet konden laten zien. Als we meteen goed beginnen door vroeg een voorsprong te pakken, maken we het onszelf een stuk makkelijker. Dit is jammer, maar we moeten vertrouwen houden in onze kwaliteiten.”
In een zinderende slotfase piekte Tjoba precies op het juiste moment.
Zaterdag is er een kans op revanche. Tegen koploper Vriendenschaar hoopt Vitesse de derde overwinning van het seizoen te boeken en de lijstaanvoerder te achterhalen.