Jolanda Brand met haar team in Heerjansdam.
Jolanda Brand met haar team in Heerjansdam. Foto:

Jolanda Brand (Intrahuis Makelaars) viert jubileumjaar

HEERJANSDAM - Jolanda Brand staat al maar liefst 25 jaar aan het hoofd van Intrahuis Makelaars. Gevestigd in de dorpskern van Heerjansdam koopt en verkoopt zij, samen met haar gedreven team, woningen in Heerjansdam, Ridderkerk, Barendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en de Hoeksche Waard. Een terugblik en een vooruitblik op een kwart eeuw in de makelaardij. 

Werkzaam op een assurantieafdeling van een makelaarskantoor kwam Jolanda voor het eerst in aanraking met de makelaardij. De reuring sprak haar gelijk aan, en toen ze de kans kreeg om in de avonduren makelaardij te studeren, greep ze die met beide handen aan. Daar heeft ze tot op de dag van vandaag geen seconde spijt van gehad. 

Hoewel het nooit haar ambitie was om een eigen bedrijf te starten, is ze toch heel blij dat het zo is gelopen. Jolanda vertelt: “Het leukste van de afgelopen 25 jaar is dat we klanten terug zien komen. Sommige families verkopen zelfs voor de derde keer hun huis en weten mij dan altijd weer te vinden. Een prachtig compliment!” 

Deze klanttevredenheid is ook zichtbaar op Funda. Daar krijgt Intrahuis bij de klantbeoordelingen een gemiddelde van maar liefst een 9.5. Waar zit hun kracht? “We werken vanuit een hele persoonlijke benadering en nemen mensen – waar nodig - aan de hand mee. Wij beseffen maar al te goed dat een huis verkopen niet niks is. Per dag verkopen duizenden mensen hun huis, maar als het joúw huis is, is het toch een ander verhaal. Een ongetwijfeld herkenbaar voorbeeld voor iedereen die ooit z’n huis te koop heeft gezet: zodra het ‘te koop-bord’ in de tuin staat, vraagt je omgeving alleen nog maar hoe het met de verkoop van je huis gaat, maar niet meer hoe het met joú gaat.”

Jolanda vertelt dat het bijzonder blijft dat klanten hen het vertrouwen geven bij zo’n grote beslissing. Daarom vindt ze het ook belangrijk dat zij, samen met haar drie collega’s, nét dat stapje extra zet voor een klant en nét even die extra service en biedt waar de klant op dat moment behoefte aan heeft. “Wij gaan niet voor het standaardproces, maar kijken echt naar de behoefte van de klant. Wij zijn op tijd, houden ons aan afspraken en ontzorgen. In alle gevallen blijven we in nauw contact met de klant.” 

Jolanda blikt 25 jaar terug. Wat is er veel veranderd! Zo was het in de jaren negentig de gewoonste zaak van de wereld om met een fototoestel mét rolletje de voorkant van een huis te fotograferen. “Dit was ook echt de enige foto van het huis die beschikbaar was. Die hingen we dan in de etalage. Op basis van deze ene foto werden bezichtigingen ingepland.” Dit is nu onvoorstelbaar. Per aangeboden woning is een overvloed aan informatie beschikbaar op het internet. Van een hele rits aan foto’s tot plattegronden en filmpjes. Mensen kunnen vandaag de dag daardoor veel beter inschatten of ze daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in de woning. 

Kijkend naar de toekomst ligt er weer veel moois in het verschiet, zoals de start van een nieuwbouwproject in is Ridderkerk-Rijsoord. ‘Landerij van Rijsoord’ telt ruim 70 nieuwbouwwoningen; appartementen, rijwoningen, geschakelde woningen en vrije bouwkavels. “Voor mij is dit project de kers op de taart; een nieuwbouwproject op de plek waar ik geboren en getogen ben. Een mooier jubileumcadeau had ik mij niet kunnen wensen.”