Straatnaambord

"Naar aanleiding van het artikel in De Schakel van 20 oktober over de onthulling van het straatnaambord van het Suze Groenewegpad wil ik even reageren.
De meeste straatnamen in de wijk Buitenoord hebben namen van scheepstypes, waarvan de meeste aardig voor zich spreken, zoals de Bark en de Botter, maar er zijn er ook enkele, zoals de Spits en de Kempenaar, die zullen voor veel mensen wel vragen oproepen. Als je 'Spits' intypt bij Wikepedia, dan kom je uit bij een voetballer.
Nu heb ik zelf mijn hele werkende leven op een Spit en op een Kempenaar gevaren, dus ben ik wel bereid om hierover een artikeltje te schrijven om in de schakel te plaatsen. Ook het idee om bij straatnaambordjes een toelichting d.m.v. een QR code te geven lijkt mij ook een goede aanvulling."


Sjaak Grinwis,
Barendrecht


Helpen in het Waalbos

"Regelmatig organiseert Stichting Natuurbeheer Waalbos natuurwerkdagen en natuuractiviteiten in het Waalbos en in bezoekerscentrum de IJsvogel. Wij zijn op zoek naar mensen die af en toe eens een ochtendje willen helpen met natuurwerk of die willen helpen bij het organiseren van natuuractiviteiten. In eerste instantie gaat het om handjes om het werk uit te voeren, mensen te ontvangen, begeleiden workshops en cursussen, mee te helpen met jeugdactiviteiten en mee te denken over leuke nieuwe activiteiten. Maar ook mensen die zelf activiteiten willen oppakken of coördineren zijn welkom.
Ons doel is natuur weer dichter bij de mensen te brengen door ze te laten zien wat er allemaal dichtbij huis te zien is, hoe mooi dat is en hoe waardevol.

Wilt u eens komen kennis maken dan doen we zaterdagochtend 5 november mee aan de landelijke natuurwerkdag. We gaan die dag aan de slag met weghalen van wilgen langs de watergang.

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en maakt in samenwerking met Staatsbosbeheer middels beheer, recreatie en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken.

Wilt u helpen of langs komen dan kunt u zich aanmelden via info@onswaalbos.nl Gereedschap en handschoenen verzorgt de Stichting. Oude kleding is wel handig. We verzamelen tussen 8.45 en 9.00 uur in bezoekerscentrum de ijsvogel. We werken tot ca 13.00 uur met tussendoor een pauze voor koffie, thee en limonade. We eindigen met een broodje."

Christa Groshart,
Stichting Natuurbeheer Waalbos


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.


Wandelen op woensdag

BARENDRECHT - Deelnemen aan een wandeling onder leiding van ervaren wandelaars kan op woensdagmorgen 9 november. De start is om 9 uur vanaf De Waterpoort aan het Middeldijkerplein. De te lopen afstand is ongeveer 10 tot 12 kilometer.  De wandeling duurt tot ongeveer 12 uur.