Koopzondag

Vervolg van de voorpagina.
Marianne Tijssen – Humme (D66) wijst op de Immanuelkerk, die vlakbij de supermarkt van Dirk van den Broek ligt. Ook zij wil dat er gesproken wordt met de kleine ondernemers. Daphne Plaizier (PvdA) vindt het geen vreemd voorstel, omdat Barendrecht tegen Rotterdam aan ligt. Ze wil wel dat de koopzondag wordt geëvalueerd.
Arjan Stolk (SGP/CU) had een groot aantal vragen over de onderbouwing van het voorstel. Hoeveel ‘hardwerkende Barendrechtse winkeliers’ is om een mening gevraagd? Zit de Barendrechtse burger hier op te wachten? Waarom staat dit niet in het 10-punten plan van EVB? Stolk mist het respect voor de kerken. Hij werd bijgevallen door Lars Bosschaart (CDA).

Inspreker
De grote bedrijven die de verruiming van de koopzondag willen, waren niet aanwezig bij de commissievergadering. Wel werd er ingesproken door Gerard Verdouw van Babypark, gevestigd aan de Aalborg. Het is een christelijk bedrijf, waarvan de winkels en de webshop op zondag dicht zijn. Verdouw is bang dat de concurrentiepositie van kleine ondernemers en christelijke ondernemers door de uitbreiding van de koopzondag verder verslechtert. Het valt hem op dat EVB alleen heeft gesproken met grote ondernemingen.

Slotwoord EVB
"Ik denk dat we leven in een 24 - 7 economie”, reageerde Cicilia Rijsdijk. Ze beloofde wel alsnog te gaan praten met ondernemers van de Middenbaan en Carnisse Veste.
Els Schaap relativeerde het belang van de zondag als dag van kerkgang. "De zondag is voor veel mensen een dag van ontspanning die anders wordt ingevuld. Er zijn ook mensen die op zondag graag klussen. Niet iedereen zit in de kerk op zondagmorgen. Daar moet ook rekening mee gehouden worden.”
Het was dinsdag nog niet duidelijk wanneer het voorstel op de agenda van de gemeenteraad komt te staan.