Rondwegen terug naar 50

BARENDRECHT – Het college wil de maximumsnelheid op de rondwegen terugbrengen tot 50 kilometer per uur. Dat vertelde wethouder Dirk Vermaat dinsdag tijdens een vergadering van de raadscommissie Ruimte.
Aanleiding voor de opmerking van de wethouder was een klacht van inspreker mevrouw S. de Vos over geluidsoverlast op de Sweelincklaan. Er is onder meer overlast omdat auto’s optrekken van 50 tot 80 kilometer per uur. De hard rijdende auto’s vormen volgens haar ook een gevaar voor het fietspad. Ze zou graag zien dat het groene geluidsscherm verderop langs de rondweg wordt doorgetrokken naar de Sweelincklaan.
Wethouder Vermaat erkent dat er te hard wordt gereden en dat het verkeer is toegenomen. De gemeente werkt aan een nieuwe verkeerskaart van Barendrecht, waarop te zien is hoeveel geluid het verkeer produceert. Als dat te veel is, moeten er maatregelen genomen worden. Daar wordt volgend jaar over gesproken.
Volgens de wethouder moet er gekeken worden hoe er iets aan het te hard rijden gedaan kan worden. Daarbij zou op de rondweg de maximumsnelheid teruggebracht kunnen worden tot 50. Op een aantal stukken is het nu 70 of 80. Dat zorgt voor minder geluidsoverlast, minder uitstoot en meer veiligheid.

Rechter geeft Shell gelijk

BARENDRECHT- Shell heeft bij de rechter met succes bezwaar gemaakt tegen de ontwikkeling van een ‘Smart Mobility Hub' op bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard. Het bedrijf is niet betrokken bij de ontwikkeling en vindt dit niet terecht. Volgens wethouder Lennart van der Linden moet er nu ‘een heroverweging plaatsvinden van de uitgifte' van het project. Hij reageerde tijdens een bijeenkomst van de raadscommissie Samenleving.