Wintermarkt in Carnisse Haven

BARENDRECHT - In kerkelijk centrum Carnisse Haven aan de Noordersingel 30 wordt zaterdag 5 november van 10 tot 14 uur de Wintermarkt gehouden.
Op deze kleine bazar en rommelmarkt worden huishoudelijke artikelen, kaarten, boeken, kinderspeelgoed en kerstspulletjes te koop aangeboden. Ook is het grand-café geopend voor een heerlijk kopje koffie met wat lekkers of een kom erwtensoep met een broodje. En dan zijn er ook nog pannenkoeken en taarten in de aanbieding.
Wie met de auto komt, kan deze laten wassen door jongeren.

Horeca in stiltegebied

BARENDRECHT – De gemeente Albrandswaard houdt vast aan de komst van horeca naar het stiltegebied bij de Koedood. Dat is duidelijk geworden tijdens overleg van wethouder Lennart van der Linden met zijn Albrandswaardse collega Richard Polder.

In Barendrecht verzetten de gemeenteraad en het college zich tegen de komst van horeca. Er wordt overlast voor de omgeving verwacht door de bouw van restaurant Graaf van Portland. Het stiltegebied waar wordt gebouwd ligt in Albrandswaard, de meeste omwonenden wonen in Barendrecht.

"Het college van Albrandswaard blijft bij haar standpunt om de Graaf van Portland mogelijk te maken met het bestemmingsplan”, schrijft wethouder Van der Linden aan de gemeenteraad. Barendrecht heeft een bezwaar ingediend tegen het plan. Als daar een formele reactie van Albrandswaard op is binnengekomen, wil de wethouder met de gemeenteraad overleggen over vervolgstappen.