Activiteiten asielzoekers

BARENDRECHT - Wethouder Margo Stolk laat onderzoeken of er 50 euro per kwartaal per asielzoeker vergoed kan worden voor de kennismaking met sport en culturele activiteiten.
De wethouder stelt die naar aanleiding van vragen die Echt voor Barendrecht (EVB) heeft gesteld. Aanleiding was een brief van de harmonie. Die wil wel activiteiten ondernemen voor vluchtelingen, maar heeft daar niet zelf het geld voor.
De wethouder legt in haar antwoord uit dat vluchtelingen vallen onder het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Ze kunnen daarom geen gebruik maken van plaatselijke regelingen. Voor de bewoners van de noodopvang aan de Zuider Carnisseweg regelt Kijk op Welzijn de activiteiten, in afstemming met het COA.
De gemeente overlegt met Harmonievereniging Barendrecht en andere organisaties of er een regeling kan komen waardoor alle Barendrechters mee kunnen doen. "Zo wordt op dit moment onderzocht of 50 euro per asielzoeker per kwartaal vergoed kan worden voor bijvoorbeeld het kennismaken met sport- en culturele activiteiten. Dit is gebaseerd op een gemiddelde ‘sport 'contributie van verenigingen in Barendrecht”, aldus Stolk.