DrumsAhead.
DrumsAhead. Foto:

DrumsAhead schittert in Ammerzoden

BARENDRECHT – Slagwerkgroep DrumsAhead van Harmonievereniging Barendrecht heeft op zondag 30 oktober een uitstekende prestatie geleverd op het Slagwerkfestival ‘de Slag om Ammerooie’.

Dit festival wordt elke 2 jaar georganiseerd door St. Caecilia in Ammerzoden en is bedoeld voor slagwerkgroepen van harmonieën, fanfares of brassbands, van gestemd tot ongestemd. De groepen worden beoordeeld door een deskundige jury en aan het einde van de dag wordt de winnaar bekend gemaakt.
DrumsAhead deed voor de eerste keer mee. De jury had lovende kritieken. Vooral de opening van hun optreden met Sambarimba werd erg goed ontvangen. De showelementen, zoals de wisselingen van instrumenten en posities tijdens het optreden én de overtuiging waarmee DrumsAhead zichzelf presenteerde werden positief beoordeeld.
De groep bestaat uit 8 jeugdleden/jong-volwassenen in de leeftijd van 15 tot 22 jaar.
De bokaal ging uiteindelijk naar de titelverdediger uit Liempde, maar DrumsAhead kijkt terug op een zeer geslaagde deelname aan het festival.
Wie belangstelling heeft voor DrumsAhead kan op vrijdag van 17.45 tot 18.45 uur naar de repetitie kijken in Gebouw 't Trefpunt, Dr. Kuyperstraat 4.