Arie van Os.
Arie van Os. Foto:

Fototentoonstelling ‘Oud worden, jong blijven’

BARENDRECHT - ‘Oud worden, jong blijven’ is in november het thema van Nederland Leest. Barendrechtse senioren vertellen in een fototentoonstelling hoe zij vitaal blijven.

Tien Barendrechters zijn gefotografeerd door Mieke Derksen en geïnterviewd door Petra Teunissen. Hoe blijven zij jong? Moestuinieren, bridgen of gymnastiek, volop inspiratie bij de fototentoonstelling ‘Oud worden, jong blijven’.
Eén van de mensen die is geportretteerd is Arie van Os. De vitale 80-plusser is meerdere dagen per week te vinden in zijn volkstuin. "Tuinieren houdt me vitaal: ik ben lekker buiten, blijf in beweging en praat met gelijkgestemden. En we eten vers en gezond. Ik heb een grote tuin van 200 m2. Als je alles netjes wil bijhouden, is het veel werk, maar voor zo'n kleine ‘bejaardentuin' ben ik te jong…”
Bezoek de tentoonstelling tot en met dinsdag 15 november in bibliotheek Carnisselande. Op 16 november verhuist de tentoonstelling naar bibliotheek Het Kruispunt. Tijdens BAR-talk met Marjan Berk wordt de tentoonstelling feestelijk geopend. De tien Barendrechtse senioren zijn aanwezig om meer te vertellen over hun passie en kunnen vragen beantwoorden. De tentoonstelling blijft tot en met woensdag 30 november in Het Kruispunt hangen. Gratis toegang tijdens openingstijden van de bibliotheek.