Het bleef lang spannend in Smitshoek.
Het bleef lang spannend in Smitshoek. Foto:

Smitshoek houdt supporters weer in spanning

BARENDRECHT - Recent versloeg Smitshoek in een wedstrijd voor de districtsbeker Spijkenisse door een doelpunt in de extra tijd van die wedstrijd. De einduitslag werd zodoende 4 - 3. Afgelopen zaterdag wederom tegen Spijkenisse was het scenario niet veel anders.
De gasten begonnen zeer aanvallend en kwamen op 0 - 1. De wedstrijd kwam na een kwartier wat meer in evenwicht, maar de supporters van Smitshoek moesten tot minuut 18 wachten om Peter Verhoeve zijn fout te zien goedmaken. Hij kopte een cornerbal achter de keeper van de tegenpartij en bracht zodoende de 1-1 op het scorebord.
Net voor de rust bracht Danilo Alkema de score op 2-1. Het werd echter niet de ruststand daar scheidsrechter Stefan van Egmond de bal op de stip lag na geconstateerd te hebben dat Ryan Koolwijk op de rand van het strafschopgebied zijn tegenstander had vastgehouden. Jawad Bellahsan van Spijkenisse wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de penalty onberispelijk in. Ruststand 2-2.
In de tweede helft ging Smitshoek vol voor de winst. Waar alle toeschouwers gingen denken aan een uiteindelijk gelijkspel, was het de goed spelende Marvin v.d. Made die in de 93e minuut de thuisploeg toch op 3-2 bracht. Een ontlading van blijdschap bij zowel spelers, staf als supporters van de thuisclub, grote teleurstelling bij de gasten.