Zaterdag signeerde Frank van Riet bij The Read Shop.
Zaterdag signeerde Frank van Riet bij The Read Shop. Foto:

CDA kritisch over ontvlechting BAR

BARENDRECHT - De CDA-fracties in Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk zijn geschokt over het bericht dat het college van B&W van Barendrecht heeft aangekondigd over te willen gaan tot verkenning van ontmanteling van de BAR-organisatie.
,,Natuurlijk zien wij ook dat de BAR-organisatie verder geoptimaliseerd kan worden en dat het aanpassen van de inrichting van de bestaande BAR-organisatie, aan de hand van het invoeren van gemeentespecifiek werken, de dienstverlening kan versterken”, schrijft het CDA. ,,Alleen grootschalige ontvlechting brengt meer schade toe dan dat het goed doet. Dat de EVB de resultaten van de lopende onderzoeken naar de BAR-organisatie niet heeft af willen wachten voor het besluit over ontvlechting concreet te maken, doet weinig goeds vermoeden over de intenties achter dit besluit.”
Lees de volledige brief op www.deschakelbarendrecht.nl


Avond over verplaatsing Van Leeuwen Recycling

BARENDRECHT - Het Rotterdamse afvalverwerkingsbedrijf Van Leeuwen verhuist eind 2023 mogelijk naar bedrijventerrein Hordijk aan de Pascalweg, op de grens met Barendrecht. Het bedrijf heeft hiervoor een vergunning aangevraagd bij de provincie. Op woensdag 9 november is er een informatiebijeenkomst over deze mogelijke verplaatsing
Het afvalverwerkingsbedrijf zorgt op de huidige locatie regelmatig voor overlast bij omwonenden. EVB heeft daarom in schriftelijke vragen al gevraagd wat de mogelijkheden zijn voor het Barendrechtse college van B&W om de verplaatsing te voorkomen.
De informatiebijeenkomst is van 20 tot 22 uur in het Huis van de Wijk aan de Menanderstraat 89-90 in Rotterdam Lombardijen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam.


Beginnersgroep voor volwassenen

BARENDRECHT - Harmonievereniging Barendrecht heeft een beginnersgroep voor volwassen muzikanten. Op vrijdag 4 november tussen 19 en 20 uur is er gelegenheid om kennis te maken met de muzikanten en de instrumenten uit de harmoniebezetting: dwarsfluit, hobo, fagot, klarinet, saxofoon, trompet, trombone, euphonium, tuba en ook met slagwerk.  
www.harmoniebarendrecht.nl


Warm en veilig de winter door

BARENDRECHT - Op dinsdag 8 november van 13 tot 14.30 uur houdt KijkopWelzijn in Waterpoort aan het Middeldijkerplein een bijeenkomst met het thema: ‘Warm en veilig de winter door'. Op deze middag geeft wijkbrandweervrouw Amanda van Kuijk informatie over veilige manieren om het huis goed te isoleren en te verwarmen. Belangstellenden kunnen zich voor deze bijeenkomst aanmelden via mail ouderenwerk@kijkopwelzijn.nl of telefonisch via 0180 691 800.


Frank van Riet signeert

BARENDRECHT - Er is veel belangstelling voor ‘De Dordtse affaire', het nieuwe boek van historicus Frank van Riet. Zaterdag signeerde hij op de Middenbaan.