Gino Riesmeijer: ‘Alleen ben je sneller, maar samen kom je verder’. (foto: Alondra Mauricio)
Gino Riesmeijer: ‘Alleen ben je sneller, maar samen kom je verder’. (foto: Alondra Mauricio)

Kinderburgemeester Gino: ‘Mijn grootste doel is een veiliger Barendrecht’

Algemeen

BARENDRECHT – Gino Riesmeijer is de nieuwe kinderburgemeester van Barendrecht. De 11-jariger scholier nam op 18 oktober de taak over van zijn voorgangster Demi Kroonen. Hij kreeg de ambtsketen omgehangen door burgemeester Govert Veldhuijzen. We gingen langs bij Gino voor een kennismaking.

Gino woont in Barendrecht met zijn moeder Debbie, vader Danny en zijn drie broers. Hij zit in groep 8 van de Groen van de Prinstererschool.
Gino is heel actief en houdt van sporten. Zijn hobby’s zijn paardrijden bij Manege Filip Dros, voetballen bij VV Rijsoord en buiten zijn met vrienden.

Waarom wilde Gino kinderburgemeester worden? “Het leek me heel erg leuk om kinderburgemeester van Barendrecht te zijn. Dus ik dacht, laat ik me maar inschrijven. Misschien kom ik wel ver”, legt hij uit. Hij heeft er vertrouwen in dat het goed komt. “Ik weet dat ik er 100 procent voor ga.” Daarbij wil hij graag samenwerken met andere mensen. “Alleen ben je sneller, maar samen kom je verder”, zegt hij.

Spannend

“Het is eigenlijk zijn eigen ding. Hij is zelf bij ons gekomen met het idee om het te doen”, zeg moeder Debbie. En zijn vader verwachtte zoiets al. “Ik vind dat het op zijn lijf geschreven is. Ik vind het echt bij hem passen. Het is voor ons net zo spannend als voor hem.”
“Mijn familie vindt het heel leuk”, zegt Gino. “Mijn klasgenoten vinden het heel erg leuk en mijn juffen, die vinden het megaleuk.” Hij zat zelf in de leerlingenraad van de school. “Ik wil later niet in de politiek gaan. Ik wil meester worden op een basisschool.”

Mentor

Wiena Ramdaras van de gemeente Barendrecht is mentor van Gino. Ze helpt hem met het voorbereiden van evenementen en afspraken in de agenda zetten. Ze was ook bij de sollicitatie aanwezig. Ze was mentor van de vorige kinderburgemeester. 

Gino wil als kinderburgemeester enkele plannen in gang zetten. “Mijn grootste doel is een veiliger Barendrecht. Een daarbij bedoel ik ook dat kinderen waarvan de ouders weinig geld hebben, zwemles kunnen krijgen.”

Ook plannen waar de vorige kinderburgemeester is begonnen, wil hij voortzetten. Hij beseft dat niet alles binnen één jaar te regelen is. “Dan zal ik hopen dat ik aan die doelen heb gewerkt en dat ik het een heel leuk jaar heb gevonden.”

Vlog

De nieuwe kinderburgemeester maakt graag video’s. Dat wil hij het komende jaar zeker blijven doen. Gino wil herinnerd worden als ‘de eerste kinderburgemeester die heeft gevlogd in Barendrecht’.

Gino is er klaar voor om het komende jaar kinderburgemeester te zijn. Hij is blij met de steun van de mensen om hem heen.

(tekst: Alondra Mauricio)

Gino met zijn ambtsketen.