Jungle Commando.
Jungle Commando. Foto:

INGEZONDEN

Smeerboel in de Bark

"Al langer dan een half jaar wordt er door meerdere bewoners van de Bark bij de gemeente en bij BAR melding gemaakt van naastplaatsingen van grofvuil en zakken huisvuil. (inmiddels zeker minimaal 10 keer gemeld!)
De naastplaatsingen zijn tegenover Bark 9, en bij de ondergrondse containers 11510 en 11300. (Steeds op dezelfde manier dichtgeknoopte zakken).
Gevolg van de naastplaatsingen: Door vogels opengescheurde zakken en daardoor zwerfafval in de wijk.
Er is zelfs sprake geweest van slachtafval. Inmiddels zijn natuurlijk de eerste muizen en ratten al gesignaleerd.
Helaas heeft de reactie van BAR zich tot nu toe beperkt tot mailtjes met daarin het nummer waaronder de melding is geregistreerd. Verder geen enkele reactie of terugkoppeling gekregen!
Dus het probleem blijft.
"Wij zijn het zat onze wijk op deze manier te zien verpauperen!
Gemeente (EVB waar zijn jullie?) en BAR, doe hier iets aan!!"


Namens een fors aantal zeer teleurgestelde Barkbewoners,
J. Bakker,
Barendrecht


Cultureel café

"De Culturele Alliantie gaat op vrijdag 9 december weer een cultureel café organiseren. Noteer dus deze datum alvast in uw agenda

Het zal weer een gevarieerd programma worden met muziek, dans, beeldende kunst, workshops en een afterparty.
Wilt u een bijdrage leveren aan het programma dan kunt u zich melden op onderstaande emailadres, graag met vermelding van uw activiteiten. En wat er eventueel nodig is aan ondersteuning. Het is mogelijk iets te presenteren, u wordt geïnterviewd, en het geheel is live op ExxactFM te volgen. Ook is er ruimte om iets te exposeren. Een unieke kans om uzelf, uw club, uw orkest, band, uw vereniging, te promoten in Barendrecht. Voorwaarde is dat het een culturele activiteit is.
Zodra u zich heeft aangemeld nemen wij contact met u op."

Ed Mol, Voorzitter Culturele Alliantie Barendrecht
cab.barendrecht@gmail.com 


Veel muziek in Podium Vis

BARENDRECHT - Iedere dinsdag tussen 20 en 22 uur biedt presentator Jos Vis op Exxact Barendrecht een podium aan interessante gasten. Met op dinsdag 15 november veel aandacht voor muziek.
Van 20 tot 21 uur is Henkjan Stolk te gast. Hij is sinds 2021 voorzitter van de Harmonievereniging Barendrecht. Ooit is hij begonnen met trompet spelen, daarna ging hij drummen. Dankzij Ivo Kouwenhoven speelt hij nu euphonium in de vereniging.
De harmonievereniging is in 1921 opgericht en heeft daarom op 19 maart 2021 een Koninklijke Erepenning ontvangen. Henkjan gaat wellicht ook live spelen.
Van 21 tot 22 uur zijn André van der Steen, Nico Laban en Petter Janse, leden van de popformatie Jungle Commando, te gast. Deze formatie speelt ouderwetse gitaarmuziek met Nederlandse teksten. Woensdag 16 november zijn ze de muzikale gasten in BAR talk in Het Kruispunt.