De waarderingsspelden werd uitgereikt na afloop van de wedstrijd tegen Urk. (foto: Cees Bakker)
De waarderingsspelden werd uitgereikt na afloop van de wedstrijd tegen Urk. (foto: Cees Bakker) Foto:

Lof voor inzet BVV bestuursleden

BARENDRECHT - Burgemeester Govert Veldhuijzen heeft zaterdag namens het college drie bestuursleden van de voetbalvereniging BVV Barendrecht verrast met een gemeentelijke Waarderingsspeld. Tineke Bravenboer, Pieter Schadee en Martin Seltenrijch ontvingen deze voor hun jarenlange vrijwillige inzet voor de voetbalclub.

Tineke Bravenboer was ruim 20 jaar actief als vrijwilligster voor BVV Barendrecht. Onder andere als jeugdbestuurslid, vrijwilligerscoördinator en de laatste 14 jaar als 2e secretaris. Met of zonder hulp kreeg zij alles voor elkaar. Het vrijwilligerswerk heeft zij altijd gedaan in combinatie met haar gezinsleven en een fulltime baan.
Vanaf december 2008 was Pieter Schadee secretaris van BVV Barendrecht. Daarnaast heeft hij nog diverse functies binnen de vereniging vervuld. Als secretaris van het hoofdbestuur van een vereniging met meer dan 2.200 leden was hij van grote betekenis. Met name voor het G- en het damesvoetbal binnen de club heeft hij een grote rol gespeeld. In Pernis is hij betrokken bij de jaarlijkse dodenherdenking.
Martin Seltenrijch was de laatste op rij die de gemeentelijke waardering mocht ontvangen. Hij heeft zelf de gemeente aangeschreven om Tineke Bravenboer en Pieter Schadee in aanmerking te laten komen voor de Waarderingspeld. Echter was het een grote verrassing toen bleek dat hij zelf ook een Waarderingsspeld mocht ontvangen. Martin was als voorzitter van de grootste amateurvereniging in de regio een voorbeeldfunctie voor alle vrijwilligers. Zaterdag trad hij officieel af als voorzitter.