Er kwam een einde aan een reeks ongeslagen wedstrijden.
Er kwam een einde aan een reeks ongeslagen wedstrijden. Foto:

Smitshoek bijt zich stuk op verdedigend WNC

BARENDRECHT - Smitshoek was 95 minuten lang niet in staat om de defensieve muur van WNC neer te halen. De thuisploeg daarentegen had aan één vrije trap genoeg voor de 1-0 overwinning.
Met WNC trof Smitshoek een onbekende in de laatste wedstrijd van de 1e periode. Het plan van WNC is duidelijk, met 5-6 man achterin op lijn worden de verdedigende stellingen ingenomen en mag Smitshoek de bal hebben. WNC loert op de counter. Smitshoek heeft dus heel veel balbezit en het oogt alsof Smitshoek de betere partij is, maar van echte doelkansen is geen sprake. In de 39e minuut is WNC een keer in de aanval en krijgt het een vrije trap op zo'n 18 meter van het doel. De aanvoerder schiet de bal om de muur heen en deze valt in de korte hoek binnen voor de 1-0.
In het begin van de 2e heeft Smitshoek de bal en dringt wel aan, maar kan nog steeds niets forceren. In deze fase worden ook de flanken steeds minder gebruikt en loopt alles vast in de WNC trechter in het centrum. Trainer Edwin de Koning wisselt in de 2e helft aanvallend, maar het spelbeeld verandert niet echt. Bij WNC worden inmiddels alle registers opengetrokken om het tempo uit de wedstrijd te halen. Omdat Smitshoek achterin 1-op-1 speelt zijn de counters wel gevaarlijker, zo moet Damian van den Oever ten koste van een gele kaart een keer aan de noodrem trekken.