Heerjansdam speelde zaterdag in Oostkapelle tegen SVOD ’22.
Heerjansdam speelde zaterdag in Oostkapelle tegen SVOD ’22. Foto:

Heerjansdam sterker na achterstand

HEERJANSDAM - Heerjansdam speelde zaterdag in Oostkapelle tegen SVOD '22 en won, met 2-4.
Zoals gebruikelijk kwam Heerjansdam snel op voorsprong door Gert Jan Plaizier, 7e minuut 0-1. Daarna kwam de thuisclub beter in de wedstrijd en drukte Heerjansdam steeds verder terug. Keeper Yoël van Dalen hield eerst Bas van der Wel en daarna Robbie de Nooijer en Sjoerd Verhulst van de gelijkmaker af, met goede reddingen. De gelijkmaker viel toch toen Sander de Kam van dichtbij raak kopte: 1-1.
Na de rust leek Heerjansdam uit een ander vaatje te tappen en Plaizier was dicht bij zijn tweede doelpunt, na een voorzet van Jarno Visser. Daarna werd de thuisclub weer sterker en scoorde in de 65e minuut 2-1. Heerjansdam toonde karakter, want twee minuten later was het alweer gelijk door Plaizier, die na schitterend voorbereidend werk van invaller Soufiane Erriani bij de tweede paal raak kopte: 2-2.
SOVD '22 was gelijk van slag en Heerjansdam profiteerde daar direct van. Invaller Milan van den Berg rondde af na een pass van Robin Mourik: 2-3. En acht minuten later schoot Visser hard en laag de 2-4 binnen. En als Heerjansdam alerter was geweest had de uitslag nog groter kunnen zijn. Al had dat wel te veel van het goede geweest. Jammer was dat Robin Mourik in de 90e minuut met rood, twee keer geel, uit het veld werd gestuurd.