'Handgeld' voor plan Aquarendrecht

BARENDRECHT - Het idee van EVB om in het bouwdok van Rijkswaterstaat aan de Oude Maas het recreatiegebied Aquarendrecht te ontwikkelen, blijft de hoon oproepen van de meeste oppositiepartijen. VVD, D66, SGP/CU, CDA en GL dienden dinsdag tevergeefs een voorstel in om de 70.000 euro die voor het plan is gereserveerd, uit de begroting te schrappen. Het gebied is immers van Rijkswaterstaat, die het terrein de komende jaren nodig zou hebben. Rijkswaterstaat wil hier volgens Marcel van Prehn (D66) aan de Keizersveerbrug werken.
Cees Schaap (VVD) wil van het college een intentieverklaring zien met een handtekening van Rijkswaterstaat erop. “Dan weten we waar we aan toe zijn.”
Wethouder Lennart van der Linden betoogde dat de behoefte aan recreatiegebieden toeneemt als de Stationstuinen worden gebouwd. Hij is in gesprek met Rijkswaterstaat en hoopt op samenwerking. “Als het wel kan, dan willen we een beetje handgeld hebben om er mee aan het werk te gaan.” Hij ziet ook het tijdelijk gebruik van het terrein als een mogelijkheid, in de jaren dat Rijkswaterstaat het bouwdok niet nodig heeft.
Tina Jakoeb (PvdA) liet zich als enig lid van de oppositie overtuigen door de uitleg van de wethouder.
Arie Kooyman (GL) zou het geld liever gebruiken om bestaande groengebieden te onderhouden.

Elke week nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Elke donderdagochtend De Schakel en de best gelezen verhalen van de website in je postbus: www.
deschakelbarendrecht.nl/
nieuwsbrief/aanmelden