Barendrecht wil flexwoningen

De gemeente is op zoek naar plekken waar flexwoningen kunnen worden geplaatst. Dat vertelde wethouder Lennart van der Linden.
De gemeente heeft zich gemelde bij minister Hugo de Jonge, die 2000 flexwoningen wil uitgeven. “Wij zijn in de race voor een perceel”, zei de wethouder. Hij hoopt op zo’n veertig woningen. Ze kunnen snel worden geplaatst.


Woningbouw op Middenbaan

Er moeten meer woningen komen boven de winkels op de Middenbaan. Het college moet daarover in gesprek gaan met de eigenaren van de winkels, vinden D66, VVD, PvdA, SGP/CU en CDA.
“Dit voeren we al uit sinds 2015”, reageerde wethouder Vermaat. Hij somde op dat er woningen zijn gebouwd boven het Kruidvat, naast Pearle en op de plaats van Intertoys. “We gaan daar gewoon mee door.” Met de stemmen van EVB tegen werd de motie afgewezen.


Aandacht voor jongerenraad

Verschillende partijen vroegen aandacht voor de jongerenraad, die in oprichting is. De oppositiepartijen (met uitzondering van GL) willen 3000 euro op de begroting zetten voor de jongerenraad. De hele oppositie is bang dat er te weinig individuele jongeren zijn die zich willen inzetten voor de jongerenraad. Daarom stelden ze voor om ook organisaties ‘zoals jeugdsport, scouting, kerken, leerlingraden van scholen, jeugd harmonie of politieke jongerenorganisaties' te laten deelnemen aan de jongerenraad.
Wethouder Miranda de Hoop (partijloos) staat positief tegenover de jongerenraad. "We moeten de stem van jongeren mee laten tellen bij het opstellen van het gemeentelijke beleid”, zei ze. Ze gaat graag met de initiatiefnemers in gesprek. Aan het beschikbaar stellen van een budget is ze nog niet toe. "Laten we eerst afwachten wat de plannen zijn.”
EVB wil eerst een bijeenkomst met de jongerenraad, om te horen wat de plannen zijn. De voorstellen van de oppositie werden door EVB afgewezen. Maar het contact tussen de jongeren en de gemeente is gelegd.