Toekomst BAR-organisatie

De oppositiepartijen zijn niet enthousiast over de ‘ontvlechting’ van de BAR-organisatie, zo bleek dinsdag in de gemeenteraad. De ontvlechting gaat naar schatting 4,3 miljoen euro kosten. “Het is de vraag of de belangen van de Barendrechtse burger hiermee gediend zijn. Dit geld kan op een betere manier besteed worden”, zei Arno Schippers (CDA). Hij vreest dat dienstverlening aan de inwoners in gevaar komt.
Omdat er nog geen uitgewerkt plan ligt, wil Leendert Mijnders (SGP/CU) hier nog geen geld voor reserveren. Cees Schaap (VVD) beschuldigt het college van ‘slecht werkgeverschap’. Hij vindt dat de gemeenteraad te beperkt wordt geïnformeerd. Tina Jakoeb (PvdA) is bang dat door het uiteenvallen van de BAR kwetsbare mensen worden geraakt. Bijvoorbeeld Barendrechters die gebruik maken van een voorziening in Ridderkerk. Arie Kooyman (GL) vindt het schadelijk dat de kennis binnen het ambtenarenkorps nu verdeeld wordt over drie organisaties.
EVB-fractievoorzitter Miranda Mes prees wethouder Margo Stolk voor haar voortvarend handelen bij de ontvlechting van de BAR-organisatie. “Zo blijft de periode van onzekerheid voor de medewerkers zo kort mogelijk.”
De drie BAR-gemeenten komen samen met een plan van aanpak, beloofde wethouder Stolk.


Snelheid op de rondweg

Miranda Mes (EVB) wilde uitleg van wethouder Vermaat over zijn uitspraken van vorige week, dat er op de rondweg een maximum snelheid van 50 kilometer per uur zou worden ingevoerd.
Er ligt nog absoluut geen besluit over deze zaak, verzekerde de wethouder. Hij komt met een plan, maar het is daarna aan de raad om een besluit te nemen.  


Sporthal De Driesprong

Er wordt gewerkt aan plannen om sporthal De Driesprong te vervangen door nieuwbouw. Wethouder Stolk is in gesprek met de gebruikers van de verouderde hal.