Waardering voor vrijwilligers

BARENDRECHT – In de week van 7 december, rond de Dag van de Vrijwilliger, is het ‘vrijwilligerswaarderingsweek’. De gemeente Barendrecht biedt in die week activiteiten aan die worden georganiseerd door KijkopWelzijn.
Esther Naaijen van KijkopWelzijn is nauw betrokken bij de organisatie van de activiteiten. Alle vrijwilligers van Barendrecht kunnen hieraan deelnemen en er is van alles te doen: van een kookworkshop tot een filmvoorstelling.
Meedoen aan de activiteiten is gratis, maar deelnemers moeten zich vooraf aanmelden. Dat kan tot en met 21 november door een mail te sturen aan KijkopWelzijn balie@kijkopwelzijn.nl. Vermeld naam, telefoonnummer, mailadres en de vrijwilligersorganisatie. Bellen kan ook: 0180 691 800.

De activiteiten:
Dinsdag 6 december van 10 tot 17 uur, Kookworkshop bij Kookclub Barendrecht aan de Stockholm 6.
Dinsdag 6 december van 20.15 tot 22.15 uur, Film: Mrs. Harris Goes to Paris in Theater Het Kruispunt.
Woensdag 7 december van 12 tot 14 uur, Lunch bij De Wevershoeve aan de Noldijk 41a in Rijsoord.
Donderdag 8 december van 14 tot 16 uur, Creatieve workshop KunstCreatief aan de Buitenlandse Baan 1.
Donderdag 8 december van 19 tot 21 uur, Cocktailbowlen bij De Theetuin aan de Pruimendijk 16 in Ridderkerk. Na het bowlen kan er nog een drankje worden gedronken.
Vrijdag 9 december van 19 tot 21 uur, Creatieve workshop bij KunstCreatief aan de Buitenlandse Baan 1.
Zaterdag 10 december van 17 tot 21 uur, Vrijwilligersfeest in BLOK0180 aan de Haarspitwei 9.
www.kijkopwelzijn.nl 


Vragen over schakelklas

BARENDRECHT - Gemeenteraadslid Tina Jakoeb (PvdA) heeft vragen gesteld over de schakelklas voor kinderen van statushouders. De taakstelling voor het opvangen van statushouders opgelegd vanuit het rijk is verdubbeld.
"Kinderen van statushouders kunnen in Barendrecht alleen terecht op de basisschool de Draaimolen. De PvdA heeft vernomen dat door deze verdubbeling in de taakstelling, de schakelklas zal vollopen. Dit heeft als gevolg dat er straks geen plaats meer is voor kinderen van statushouders”, stelt Tina Jakoeb.
Ze wil hierover uitleg van het college.