John Korff.
John Korff. Foto:

Slager John Korff wint goud met rookworst

BARENDRECHT – Slager- en worstmaker Gelderblom John Korff is tijdens de nationale vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2022 in de prijzen gevallen. De fijne rookworst en grove rookworst van John Korff zijn tijdens de keuring bekroond met goud.

Jaarlijks worden vele honderden rookworsten gekeurd door vakkundige juryleden afkomstig uit diverse disciplines in de slagersbranche, zoals slagers, slagerijdocenten en specerijenkeurmeesters. Zij controleren onder meer op kleur, geur, smaak en uiterlijk. Ze zijn op zoek naar die ene rookworst zonder ‘imperfecties’. De bekroonde rookworsten zijn met hoge scores beloond, waardoor John Korff een beker voor goud mocht ontvangen.

Ambachtelijk en populair Gelderse rookworst is een populair slagersproduct die door veel ambachtelijke slagers in Nederland zelf wordt gemaakt. "Hoewel een rookworst standaard van varkensvlees wordt gemaakt, zijn er ook alternatieven, zoals rund, kip of wild. De rookworst is een blijvend populair product in Nederland", constateert de organisatie van de wedstrijd. 

John Korff is sinds 2012  slager en ondernemer van de slagerij aan de Gouwe 11 in Barendrecht.


barendrecht.
slagerijgelderblom.nl