Docenten tonen het verrichte werk van de studenten. (foto: Marijke Roodnat)
Docenten tonen het verrichte werk van de studenten. (foto: Marijke Roodnat) Foto:

Studenten helpen kerstwandeling

BARENDRECHT - Stichting Hart voor Barendrecht houdt voor de negende maal de kerstwandeling met als thema ‘Een toekomst vol van Hoop!'. Bij de aankleding van spelers ontvangt zij vakkundige hulp van het Albeda Beauty & Fashioncollege te Rotterdam.
Studenten en docenten zijn net evenals in 2019, aan de slag met een opdracht om Romeinse soldaten en de drie Wijzen aan te kleden. Een spannend en mooi project voor de studenten. Voor enkelen is het een eerste kennismaking met het Bijbels kerstverhaal.
Marijke Roodnat heeft namens Hart voor Barendrecht een presentatie gegeven waarbij naast het ontstaan van het project ook achtergrondinformatie werd verstrekt over de betekenis van de Romeinen en de Wijzen in het kerstverhaal.
Afgelopen week kon het tussentijdse resultaat worden bewonderd van het vele werk dat reeds door de studenten was verricht. Ze maken gebruik van gerecyclede materialen zoals restanten, gordijnstof, speeldoek en tafelkleden. Er worden twaalf kostuums gemaakt: zes voor Romeinse soldaten en zes voor Wijzen.
De kerstwandeling start op vrijdag 16 december tussen 18 en 19 uur vanaf de parkeerplaats van kerkelijk centrum Carnisse Haven aan de Noordersingel 30. Deelname is gratis.