(foto: Heerjansdames)
(foto: Heerjansdames) Foto:

Scooters van GO Sharing verdwijnen

BARENDRECHT – Er komt in ieder geval voorlopig een einde aan de hinderlijk geparkeerde deelscooters van GO Sharing. Met de winter in aantocht trekt het bedrijf zich terug uit Barendrecht. Het is een ‘tijdelijke stop’ stelt het bedrijf.

“De deelvoertuigen uit desbetreffende servicegebieden worden ingezet in plaatsen waar het dagelijks gebruik hoger ligt. Na de winter wordt opnieuw gekeken naar de verdeling van de voertuigen over de servicegebieden in Nederland”, stelt GO Sharing. Het bedrijf blijft in deze regio actief in Rotterdam en Dordrecht.
De scooters hebben de afgelopen drie jaar door Barendrecht gereden. Er was zeker vraag naar. Echter trokken ze vooral de aandacht omdat ze hinderlijk werden geparkeerd en omdat er nogal wat scooters werden vernield.
De komende tijd worden de scooters geleidelijk weggehaald. “Dit betekent dat er de komende tijd steeds minder voertuigen aanwezig zullen zijn in jouw stad”, stelt het bedrijf.
Wie nog een ongebruikt tegoed heeft, kan terugbetaling aanvragen. “Als je een deel van je tegoed hebt gebruikt, dan is een terugbetaling helaas niet mogelijk. Jouw tegoed is geldig tot de originele vervaldatum”, is te lezen op de site van GO Sharing.
Felyx, de tweede verhuurder van scooters in deze regio, heeft zich al eerder in stilte teruggetrokken uit Barendrecht.


Alzheimer Café in ‘t Plein

BARENDRECHT - Het Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met een vorm van dementie en hun naasten. Er worden tips en informatie gegeven, ervaringen uitgewisseld met lotgenoten en er wordt antwoord gegeven op vragen over (het omgaan met) dementie. Marlies Burger, Projectleider bij KijkopWelzijn, geeft een terugblik op het vorige én een vooruitblik naar het volgende Alzheimer Café Barendrecht.
“Het Alzheimer Café van woensdagavond 19 oktober stond in het teken van veranderende relaties bij dementie. Het was een warme, leerzame avond waarop lotgenoten hun ervaringen met elkaar deelden. Ze luisterden naar elkaars verhalen en deelden hun tips en ideeën met elkaar. Een zeer waardevolle avond, waarbij luisteren en contact met elkaar centraal stonden. Dat willen we graag met elkaar voortzetten.”
“Ook bij het volgende Café voorzien we de bezoekers weer graag van informatie over contact met en luisteren naar iemand met dementie. Daarnaast willen we geïnteresseerden van harte uitnodigen om contact te maken met lotgenoten en hen de mogelijkheid bieden hun verhaal te delen, als ze daar behoefte aan hebben. Wie belangstelling heeft is hartelijk welkom bij het volgende Alzheimer Café, op woensdag 16 november in Bibliotheek ’t Plein aan het Middeldijkerplein 248. Inloop vanaf 19 uur, de avond start om 19.30 uur.”


Halloween in Heerjansdam

HEERJANSDAM - Minstens 430 kinderen hebben zaterdag 5 november gegriezeld en genoten van Halloween in Heerjansdam.
"Wat hadden de adressen er weer een werk van gemaakt! Van grote enge adressen tot adressen waar de kleinste genoten. Voor iedereen was het super leuk”, vertellen de Heerjansdames, die het feest organiseerden.