Paul Casteleijn.
Paul Casteleijn.

Bijzondere filmavond op Natuurgoed Ziedewij

Algemeen

BARENDRECHT – In Natuurgoed Ziedewij is op zaterdag 26 november een film te zien over voedselbossen. Paul Casteleijn vertelt daar graag over. En hij heeft nog meer te vertellen over de ontwikkeling van het natuurgoed aan de Noldijk.

Film
De film Voedselbossen wordt buiten vertoond in ‘de kuil’, een klein openluchttheater dat deze zomer ook gebruikt is voor kindervoorstellingen. Bij slecht weer wordt de film vertoond op de zolder van de boerderij. Vanaf 18 uur is de inloop en kunnen de gasten genieten van soep en brood. De film draait vanaf 18.30 uur.
Na 20 uur wordt de avond afgesloten met een nabespreking op de zolder van de boerderij onder het genot van warme chocolademelk of glühwein en voedselboscake. Het einde van de avond is gepland om 21 uur.
Een kaart voor de voorstelling kost 25 euro. Dat is inclusief avondeten (soep en brood), drankjes, warme chocolademelk, glühwein en voedselboscake.
Kaarten reserveren kan via:
https://www.natuurgoedziedewij.nl/film-bij-natuurgoed-ziedewij/

Floriade
Paul Casteleijn was dit jaar betrokken bij een inzending voor de Floriade in Almere. Hij maakte deel uit van het team ‘The voice of urban nature’, dat de gezamenlijke inzending van Amsterdam en Almere ontwikkelde en aanlegde.
Het was een bijzondere klus, vertelt Paul Casteleijn. “We hadden de natste plek van heel de Floriade. Er stond een laag water op toen we begonnen.”
Dit project won brons in de categorie Gardens and Landscape Design. Ook was de inzending bij het publiek een van de meest gewaardeerde plekken op de Floriade.

Graafwerkzaamheden
Thuis in Barendrecht kon Paul Castleijn langzaam beginnen met de ontwikkeling van het natuurgoed.
Omdat een sloot wordt gedempt, wordt in overleg met het Waterschap en de Omgevingsdienst gezorgd voor nieuw water in het gebied. Er is onder begeleiding van een ecoloog een modderpoel aangelegd voor de modderkruiper. Het water uit de sloot is samen met de modderkruipers in de nieuwe poel terechtgekomen. “De meesten gaan met de stroom mee. Wie achterblijft vangen we en zetten we in de nieuwe sloot”, legt Paul Casteleijn uit.
De bouw van acht woningen en een recreatiehof wordt voorbereid. Het dempen van de sloot is daar onderdeel van. De woningen worden nog dit jaar te koop gezet.

Volgend jaar
Volgend jaar hoopt Paul Casteleijn op het natuurgoed weer wildplukwandelingen te kunnen houden. Ook diners en films staan op de agenda.
Het is de bedoeling dat er in de zomer weer wordt samengewerkt met Het Kruispunt. Die samenwerking leverde afgelopen zomer een aantal mooie voorstellingen op in het openluchttheater van het natuurgoed.
In 2023 moet ook de bouw van recreatiewoningen starten. De ingang wordt verplaatst van de Noldijk naar de Stationsweg. Dat kan pas als er grond is geruild met een van de buren.

www.natuurgoedziedewij.nl