Actie voor Voedselbank

BARENDRECHT – Vandaag, donderdag 17 november, start de Kerst inzamelingsactie voor de Voedselbank. Het is een initiatief van wijkbrandweervrouw Amanda van Kuijk in overleg met de Voedselbank Barendrecht.

De actie komt op een moment dat het aantal klanten van de Voedselbank snel stijgt. In mei waren er 61 klanten, in september waren dat er 80. Inmiddels staan 106 huishoudens bij de Voedselbank ingeschreven, vertelt coördinator Bea Aziz.
Het wordt voor de Voedselbank steeds moeilijker om voldoende voedsel binnen te krijgen. "Ik moet de kratten voor de klanten natuurlijk wel gevuld hebben. En met Kerst zijn we bovendien een week dicht”, aldus Aziz.
Bij de Voedselbank wilt men de klanten voor Kerst een goed gevulde tas meegeven. In verband met Kerst zitten daar wat extra spullen bij. Maar omdat de klanten er twee weken mee moeten doen, is er ook extra behoefte aan houdbare spullen. Amanda van Kuijk hoopt dat er door deze inzameling met Kerst iets extra's op tafel kan staan bij de klanten van de Voedselbank.
De inzameling duurt van donderdag 17 november tot en met maandag 12 december. Inleveren kan op twee plaatsen in Barendrecht:
De Veiligheidspost op het Middeldijkerplein (in de bibliotheek), van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12 uur.
Het kantoor van KijkopWelzijn aan de Binnenlandse Baan 30, open van maandag tot en met donderdag van 9 tot 15 uur.
Er zijn houdbare producten nodig, zoals: frisdranken, (zonnebloem)olie, meel, bloem, chips, nootjes, zoutjes, blikjes vis (bijvoorbeeld tonijn), houdbare worst, ragout in blik, ragout baljes, koffie, thee, suiker, pasta, rijst en ingeblikt fruit.