‘Ik bof enorm met lieve betrokken mensen'

BARENDRECHT – Onder behandeling zijn voor borstkanker en dan toch werken. Hoe dat kan, vertelt een medewerkster van Boons Markt aan de Marijkesingel.
"Ik voel me als altijd gezond en fit, echter de medicijnen die de kanker kunnen weghalen maken je lichaam zwakker en zwakker. Je haar valt uit. Je krijgt een kaal hoofd en juist dat maakt deze ziekte voor iedereen herkenbaar en confronterend”, vertelt Leonie Brand.
"Ik bof enorm met lieve betrokken mensen om me heen die mij ondanks mijn kale hoofd blijven zien als dezelfde persoon als voor de diagnose. Ze geven mij steun en kracht om alle ongemakken die komen te doorstaan.”
Ze is blij met de houding van haar werkgever. "Hoe confronterend ook, ik mag gewoon de weinige werkzaamheden die ik nu kan doen blijven doen, op tijden en dagen en in het tempo wat ik zelf wil en kan. Dit is voor mij heel waardevol. Ook waardeer ik alle klanten die mij (soms aarzelend) te woord staan en belangstelling tonen. Dit maakt deze ziekte voor mij een stuk minder heftig.”