Spanning tijdens de finale van het debat.
Spanning tijdens de finale van het debat. Foto:

Toekomstdebat op Dalton Lyceum

BARENDRECHT - Voor de coronapandemie debatteerde een groep daltonscholen een paar jaren tijdens de zogenaamde ‘Toekomstendebatten’ in de weken voor de zomervakantie. Het doel was de aanstormende debattalenten aan het einde van het schooljaar de gelegenheid te bieden zich te ontwikkelen en voor te bereiden op het nieuwe schooljaar met enige debatervaring.

Omdat bij het laatste Toekomstdebat het team van Dalton Lyceum Barendrecht (DLB) als overwinnaar uit de bus kwam, mocht het DLB het Toekomstdebat van 10 november organiseren.

Dalton kon voor het debat gebruik maken van BLOK 0180. De zes aanwezige scholen startten in twee rondes met de debatten. Elke ronde bestond uit drie debatvormen: het vaste-rollendebat, het een-tegen-een-debat en het 360-gradendebat.
Na deze twee rondes bleek Dalton Alkmaar naar de finale te mogen. Daar was Dalton Lyceum Barendrecht de tegenstander. Het debatniveau tijdens de finale van de teams van Alkmaar en Barendrecht lag dicht bij elkaar, maar Alkmaar was net iets beter zodat na 449 jaar de victorie in Barendrecht begint. Dalton Alkmaar mag het volgende Toekomstdebat organiseren.