(foto: Cees Bakker)
(foto: Cees Bakker) Foto:

Pak slaag voor Barendrecht

BARENDRECHT – BVV Barendrecht had vier keer achter elkaar gewonnen, maar daar kwam zaterdag in Ermelo een resoluut einde aan. Het sterke DVS'33 gaf de rood-witten met 4-0 een flinke draai om de oren.

Barendrecht begon met de vertrouwde formatie, waarbij Stanley Husen achterin terugkeerde. Voorin was er weer een basisplek voor Marouane Bakour. De eerste kans was voor de thuisploeg, maar Husen redde op de doellijn. Een schot van Aness Serghini, de man in vorm, ging aan de overkant over het doel.
Halverwege de eerste helft kreeg DVS'33 een strafschop na een overtreding van Marouane Bakour op Omar el Ghazaouni. Lars van Wetering schoot de elfmetertrap binnen, 1-0. Even daarna moest Gilmaro van de Werp naar de kant, hij werd vervangen door Anass Masrhalmi. DVS'33 bleef gevaarlijk, Barendrecht-keeper Bradly van der Meer redde na een inzet van Van de Berg.
Van Steensel voerde in de rust twee wissels door: de aanvallers Bradley El Idrissi en Oleg Mrowicki losten Husen en Bakour af. Romano van Stoep kreeg een kans na een fraaie aanval over rechts, hij schoof de bal naast. Dan was DVS'33 veel efficienter. Lars Miedema maakte er op aangeven van Stef Nijland 2-0 van. En nadat een mogelijkheid voor El Idrissi niet tot succes had geleid, zorgde Nicky van Hilten - weer na een assist van Nijland - voor 3-0.
Barendrecht kwam er in de slotfase niet meer aan te pas. Sem de Wit raakte nog de paal. Sven Nijland zorgde met een fraaie stift voor de 4-0.
Barendrecht zakt naar de achtste plaats in de Derde Divisie.