Smitshoek speelde tegen Jordan Boys.
Smitshoek speelde tegen Jordan Boys. Foto:

Matig Smitshoek wint toch

BARENDRECHT - Een prachtige zaterdagmiddag, volop zon, een mooi kunstgrasveld, redelijk wat publiek langs de lijn, maar helaas twee ploegen die een matig optreden op de mat wisten te leggen. De Jodan Boys uit Gouda liet zien waarom men op de 12e plaats stond in deze competitie.

Smitshoek kon qua spel haar 5e plaats niet geheel waarmaken. Het spel was van beide kanten slordig, beide teams konden geen vuist maken tot aan de 75e minuut. In het laatste kwartier was het dan toch nog Smitshoek dat driemaal wist te scoren en zodoende 3 punten kon bijschrijven. Met als resultaat een mooie 3e plek op de ranglijst.
Smitshoek nam na het beginsignaal van scheidsrechter Visser het initiatief. Er waren kleine kansjes, echter wist men deze niet te benutten in de 1e helft. Smitshoek drukte Jodan Boys naar achteren, maar moest alert blijven op de spaarzame aanvallen van de thuisploeg. Jelmer van Leeuwen kreeg deze 1e helft nog een aantal mogelijkheden om Smitshoek op voorsprong te brengen. Helaas waren zijn doelpogingen niet succesvol. Het was een helft waarin beide teams slordig waren.

Trainer Edwin de Koning bracht in de 69e minuut Joey Kleijn, (terug van blessureleed) en Bobby Vos in het veld voor Jelmer v Leeuwen en Crescendo v Berkel. Een gouden hand van wisselen daar Joey Kleijn, nog geen 6 minuten in het veld, met een droog schot vanaf de zestien de 0-1 op het scorebord bracht. Nog net geen 10 minuten later maakte hij zijn tweede van de middag. Het was Bobby Vos die de stand op 0-3 bracht.