(foto: Marjan Visser)
(foto: Marjan Visser) Foto:

Goed gestart Heerjansdam speelt gelijk

HEERJANSDAM - Supporters van vv Heerjansdam moeten opletten niet te laat te komen, want dan hebben ze kans een doelpunt te missen. Tegen BVCB, dat zaterdag op de Molenwei te gast was, was het al voor de vierde keer deze competitie dat de ploeg van trainer Ben Mierop binnen één minuut op voorsprong kwam. Wat overigens geen garantie is voor de overwinning, want de topper tegen BVCB eindigde in 2-2.

Ronald Ouwens opende tegen BVCB na 45 seconden de score door een voorzet van Jarno Visser bij de eerste paal binnen te tikken: 1-0.
De gelijkmaker viel snel na de rust, na een wel erg makkelijk gegeven strafschop gegeven door arbiter van Elswijk. Jeremy de Hoog had daar geen boodschap en benutte de penalty: 1-1. Heerjansdam was even van slag want twee minuten later moest keeper van Dalen redden, na een kopbal van de lange spits Michael de Rooy. Daarna herstelde de thuisclub zich weer, Davy Mierop was dichtbij een doelpunt, maar hij zag zijn lob over de uitkomende doelman net langs de paal, naast gaan.
Twee minuten later (71e minuut) kwam die voorsprong toch. Na een prima aanval over rechts, stond Ouwens op de goede plek om te scoren: 2-1. BVCB bleef jagen op de gelijkmaker en die viel in de 83e minuut: 2-2, onder protest van keeper van Dalen die vond daarbij dat hij gehinderd werd.