Geen extra steun voor Voedselbank

BARENDRECHT – Tijdens de behandeling van de begroting was er vorige week geen meerderheid in de gemeenteraad voor een motie van de PvdA om de Voedselbank Barendrecht voorlopig geen huur meer te laten betalen. “Een trieste zaak”, zegt PvdA-raadslid Tina Jakoeb.

“Wij vinden het blijkbaar in Barendrecht doodnormaal om over projecten te praten die ons miljoenen gaat kosten, maar als het gaat om hulp aan een organisatie die mensenlevens redt door te voorkomen dat zij honger gaan lijden, stellen wij ons terughoudend op. Het niet steunen van de motie is indirect erkennen dat armoedebestrijding in onze gemeente niet serieus genomen wordt”, aldus Jakoeb.

EVB stemde tegen de motie. Deze partij stemde wel voor steun aan de Kledingbank. “Tussen beide organisaties zit ook een verschil”, wordt uitgelegd op de website van EVB. 

“Zo ontvangt de Voedselbank elk jaar een gemeentelijke subsidie, terwijl de Kledingbank die niet ontvangt. Door een organisatie die al subsidie ontvangt, tijdens het lopende jaar, nog eens extra subsidie te verstreken, ontstaat ook een scheve verhouding met de andere maatschappelijk belangrijke organisaties in Barendrecht. Waarom krijgen zij dan geen extra subsidie? Zij doen immers ook goed werk voor Barendrecht.”

“Daarbij kwam de toezegging van de wethouder dat zij deze belangrijke organisaties niet in de kou zal laten staan. Dit alles heeft onze fractie doen besluiten om nu wel het voorstel voor eenmalige steun aan de Kledingbank te steunen, maar niet het voorstel voor extra financiële steun aan de Voedselbank", aldus de uitleg van EVB.