Cor Bredius sloopt de muur.
Cor Bredius sloopt de muur. Foto:

Tentoonstelling Zeeheldenbuurt langer te zien

BARENDRECHT - Met een ferme klap met een hamer heeft Cor Bredius op vrijdag 11 november bij de Historische Vereniging Barendrecht de tentoonstelling en reünie van de Zeeheldenbuurt geopend.
De 89-jarige Bredius werkte aan het begin van de jaren vijftig als 17-jarige metselaar mee aan de bouw van huizen in de De Ruyterstraat en de Trompstraat. Vrijdag mocht hij samen met Rob van Oevelen van woningcorporatie Patrimonium een (papieren) muur slopen met het opschrift ‘sloop Zeeheldenwijk'. Daarmee was Bredius zowel betrokken bij de bouw als bij de aanstaande sloop van de wijk.
De reünie trok vrijdag 104 oud-bewoners. Zaterdag kwamen er 65 bezoekers naar de tentoonstelling. In verband met de grote belangstelling is de tentoonstelling ook op zaterdag 19 november open van 10 tot 16 uur. "We kunnen terugkijken op een geslaagde reünie waar we met een goed gevoel op terugkijken”, aldus Roelof Roomer. Hij is oud-bewoner van de De Ruyterstraat en één van de organisatoren.
Op de tentoonstelling is een herinneringsboekje te koop voor 3,50 euro. Daarin staat onder meer de verhalen over de bewoners die in De Schakel hebben gestaan. De fotopresentatie van de tentoonstelling is voor 10 euro te bestellen op een geheugenstick.