Middag over ergotherapeut

BARENDRECHT - Op donderdag 24 november organiseert KijkopWelzijn een themabijeenkomst over Ergotherapie.
Een ergotherapeut helpt mensen, zodat ze zo lang mogelijk alle dagelijkse activiteiten zelfstandig kunnen uitvoeren. Ook kijkt hij of zij bij ziekte mee tijdens de dagelijkse activiteiten en geeft tips, training of ondersteuning om activiteiten op een andere manier te kunnen uitvoeren.
Deze bijeenkomst wordt geleid door een ergotherapeut van Ergotherapie Barendrecht. Die geeft meer informatie over wat een ergotherapeut kan betekenen en welke hulpmiddelen mogelijk zijn. Ook worden er tips gegeven om vallen te voorkomen en zo lang mogelijk mobiel en zelfstandig te blijven. Alle senioren uit Barendrecht kunnen zich aanmelden voor deze bijeenkomst, die plaatsvindt van 14 tot 16 uur in De Huiskamer, Onderlangs 11. Deelname is gratis.
Aanmelden: via mail ouderenwerk@kijkopwelzijn.nl of telefonisch op 0180 691 800.


Raadscafé op de radio

BARENDRECHT - Dinsdag 22 november is er weer Raadscafé op Exxact Barendrecht. Presentator Jos Vis gaat vanaf 19 uur rechtstreeks vanuit het gemeentehuis een voorbeschouwing doen van de raadsvergadering met de griffier van de gemeente en journalist Arco van der Lee van De Schakel.
Om 20 uur start de vergadering van de gemeenteraad, die live wordt uitgezonden. Na afloop is er een nabeschouwing.


Gesprek over Buurtbemiddeling

BARENDRECHT - William Vat gaat op donderdag 17 november van 20 tot 21.00 uur bij radio Exxact Barendrecht in gesprek over en met Buurtbemiddeling Barendrecht.
Buurtbemiddeling is er voor bewoners die problemen of ruzie hebben met de buren. Of het nu gaat om overlast, overlast van huisdieren, hangjongeren, pesterijen, een overhangende tak of schutting. Soms kunnen deze ergernissen jaren tussen buren in staan. Gast in het programma is teamcoach van buurtbemiddeling Ricardo Verheij.