Voor het afronden van het project zijn nog giften nodig.
Voor het afronden van het project zijn nog giften nodig. Foto:

Hospice de Reiziger plaatst zonnepanelen

BARENDRECHT - In de week van 19 december worden op het schuurdak van Hospice de Reiziger 104 zonnepanelen geplaatst. "Een groot project dat past in de huidige tijd, want verduurzaming is goed voor het milieu. Maar ook het reduceren van de stijgende energielasten is voor het Hospice een belangrijke overweging”, licht het bestuur toe.
In november is het asbesthoudende schuurdak vervangen door nieuwe dakplaten. Dat was noodzakelijk omdat de zonnepanelen niet op een dak met asbest mogen worden geplaatst. Daarnaast moesten aan een kant van de schuur de dakspanten verstevigd worden om de zonnepanelen te kunnen dragen, dit betekende extra kosten die niet voorzien waren.
Hospice de Reiziger is voor een belangrijk deel afhankelijk van giften en donaties. Dankzij een aantal giften, waaronder een grote van het DeltaPORT Donatiefonds, kon dit project dan ook worden uitgevoerd.
Helaas is door de noodzakelijke versteviging van het dak de financiering van de zonnepanelen nog niet helemaal rond. Hospice de Reiziger komt nog zo'n 7000 euro tekort en doet een beroep op de inwoners van de BAR-gemeenten het Hospice te ondersteunen. Dat kan door een eenmalige donatie of door lid te worden van de Club van 100. Zie www.hospicedereiziger.com/donaties .